Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. December 21. 20:15, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Betlehemi történet a PG-sek feldolgozásában

Betlehemi történet a PG-sek feldolgozásában

Egyedülálló módon, a valóság és a képzelet összemosódásával jelenítették meg Betlehem igaz történetét a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményének diákjai.

Különleges ajándékot adtak közönségüknek az iskola 9/B. osztályos tanulói a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában megrendezett karácsonyi előadásukon.

Az ünnepi műsor nyitányaként Rokolya Csaba igazgató szólt a megjelent szülőkhöz, pedagógusokhoz és a meghívott vendégekhez.

„A karácsonyt a mai rohanó világunkban nehéz áhítatos szívvel, ünnepi díszbe öltözött lélekkel megünnepelni. Bizonyára már hetek óta készülünk, hogy a legszebb, legkedvesebb ajándékkal lephessük meg szeretteinket. Bízom abban, hogy mindannyiunknak jut ideje arra, hogy lélekben is felkészüljünk az ünnepre, mert miről is kell szólnia a karácsonynak. Az ünnep az együttléttől lesz tökéletes. Attól, hogy egymásra mosolygunk, érdeklődéssel meghallgatjuk egymást, türelmesen megvárjuk a lassúbbakat, együtt játszunk, nevetünk és együtt emlékezünk azokra, akik már nem élhetnek velünk. Az ünnep az összetartozás, az összebújás, a megölelés, a biztonság mesebeli hangulata. Mindannyiunknak azt kívánom, hogy szeretteink körében tölthessük az ünnepet örömben, békességben, szeretetben.”

A szívet melengető szavakat követően nem mindennapi produkciót láthattunk a fiataloktól. A hétköznapi emberek örök dilemmáját dolgozta fel a darab, melyben a modern világ összemosódik Jézus születésének igaz történetével. Az emberi hitetlenség mindig, mindenütt ott lakozik - sugallta a darab – viszont egyetlen angyali hang, egyetlen sugallat hatására egy csapásra megváltozhat életünk. Nem kell mást tennünk, csak figyelnünk a pici jelekre, melyek ott lapulnak mindennapjainkban. Halljuk meg az angyalok szavát és soha, semmilyen körülmények között ne veszítsük el hitünket. A karácsony ünnepe és mi magunk is csak ezzel a hittel lehetünk teljesek. A közönség vastapsát hallva minden bizonnyal elérték céljukat a diákok. Olyan ajándékot adtak át a megjelenteknek, ami egyedülálló és páratlan a maga nemében.

A diákokat felkészítette és a darabot rendezte Andrásiné Czirle Katalin tanárnő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.