Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2013. Október 17. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Bencés diákok is teljesítenek közösségi szolgálatot

Bencés diákok is teljesítenek közösségi szolgálatot

A város valamennyi középiskolájával kötött megállapodást a törvényben előírt közösségi szolgálat teljesítése kapcsán az önkormányzat. Rokolya Csaba

A város valamennyi középiskolájával kötött megállapodást a törvényben előírt közösségi szolgálat teljesítése kapcsán az önkormányzat. Rokolya Csaba, a Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményének igazgatója ma (október 17-én) írta alá a diákok foglalkoztatására vonatkozó dokumentumot.
Mint ismeretes, a köznevelési törvény szerint a 2016-ban érettségiző diákoknak 50 óra közösségi szolgálatot kell igazolniuk, ami az érettségi vizsga előfeltétele. A tanulók az idősek látogatásától az irodai munkáig sokféle feladat közül választhatnak. A jogszabály azt javasolja, hogy a diákok 9. és 11. osztály között teljesítsék ezt a kötelességüket, ami heti 1-2 óra elfoglaltságot jelentsen a tanulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: