Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2013. Október 17. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Bencés diákok is teljesítenek közösségi szolgálatot

Bencés diákok is teljesítenek közösségi szolgálatot

A város valamennyi középiskolájával kötött megállapodást a törvényben előírt közösségi szolgálat teljesítése kapcsán az önkormányzat. Rokolya Csaba

A város valamennyi középiskolájával kötött megállapodást a törvényben előírt közösségi szolgálat teljesítése kapcsán az önkormányzat. Rokolya Csaba, a Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményének igazgatója ma (október 17-én) írta alá a diákok foglalkoztatására vonatkozó dokumentumot.
Mint ismeretes, a köznevelési törvény szerint a 2016-ban érettségiző diákoknak 50 óra közösségi szolgálatot kell igazolniuk, ami az érettségi vizsga előfeltétele. A tanulók az idősek látogatásától az irodai munkáig sokféle feladat közül választhatnak. A jogszabály azt javasolja, hogy a diákok 9. és 11. osztály között teljesítsék ezt a kötelességüket, ami heti 1-2 óra elfoglaltságot jelentsen a tanulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 15:05, csütörtök | Helyi

Forgalmirend-változások augusztus 14-20 között

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy az augusztus 14-20 között az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak:

2022. Augusztus 11. 14:57, csütörtök | Helyi

Péntektől figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

2022. Augusztus 11. 08:53, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Augusztus 10. 23:31, szerda | Helyi

Európa-bajnoki indulást ért a triatlonosok jó Európa Kupa szereplése

Az elmúlt hétvégi pécsi Országos Ranglista Versennyel véget ért a triatlonosok nyári ranglista versenyszezonja.