Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 10. 17:00, kedd | Belföld
Forrás: automotor.hu

Bemutatkozott hazánkban a Volvo XC90

Bemutatkozott hazánkban a Volvo XC90

Júniusban érkeznek az első ügyfélautók!

Arányait tekintve Magyarországon adták el a legtöbb Volvo XC90 First Edition-t, a 74 megrendelésből 19 darab az interneten rendelhető különleges nyitószéria.

A Volvo kínálatának 2002 óta volt állandó tagja az XC90-es szabadidő-autó, amelynek megjelenését még a folyamatos modellfrissítések során se kellett megbolygatni. Az első generációból világszerte 636 ezer darabot, hazánkban a hivatalos csatornán keresztül 1308 darabot értékesítettek. De miről is álmodik egy Volvo XC90 tulajdonos? Hát 7 üléses belsőről, Momentum felszereltségről és D5-ös jelzésű motorról.

Ez a kombináció természetesen az új XC90-esből is elérhető lesz, a D5 Kinetic felszereltséggel és összkerékhajtással 14 930 000 Ft-ért szerepel az árlistában, a harmadik üléssor egyszerű, 490 000 Ft-os extrafelszerelés. De nem csak a sarkosabb megjelenésre kell odafigyelni az új autónál, hiszen új a márkajelzés, az arculat, és ezzel párhuzamosan új ügyfélkört szeretnének megszólítani vele.

Például már a luxusautókkal is állja a versenyt a belső tér: masszázsfunkciós ülés, 50 százalékkal nagyobb üvegtető, fel-a-fejjel kijelző, 19 hangszórós Bowers and Wilkins hifi is elérhető a feláras felszerelések között, és akkor még ott van a T8-as jelzésű benzin-elektromos hibrid hajtás, amivel megelőzi a vetélytársakat. Nem csoda, hogy népszerű az új XC90, március 7-ig már világszerte 18 000 megrendelést adtak le a típusra, hazánkban például 74-et adtak már el, ebből 19 darab a First Edition – arányaiban ezen a téren világelső Magyarország.

Az első megrendelők egyébként júniusban ülhetnek majd bele a Volvo XC90-esükbe, hazánkban ekkor indul a forgalmazás. A magyar sajtótájékoztatón egy tesztelésre használt prototípust lehetett közelebbről megnézni, de nemsokára már viszik is tovább. Aki bele akar ülni az autóba, annak muszáj lesz még várnia két hónapot.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk