Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2024. Március 03. 08:25, vasárnap | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik

Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik

Batthyány Lajos Általános Iskola

Jernei Anikó, a leendő 1.a osztályfőnöke

Tagadhatatlan, hogy az elsős tanító néni munkája csupa szépség, de ugyanakkor a legnehezebb, legnagyobb kihívásokat tartogató feladat az iskolába kerüléskor. Már a megismerkedés első pillanatában eldől, hogy sikerült-e szimpátiát kialakítani a gyerekekkel és a szülőkkel egyaránt.

Tudom, hogy a szülők, gyerekek tele vannak kérdésekkel, félelmekkel. Ezt csak akkor tudjuk feloldani, ha megvan a kölcsönös bizalom.
Óvónői szakközépiskolát végeztem, így korán kapcsolatba kerültem óvodás korú gyermekekkel. Ezt kamatoztatva végeztem óvó – és tanító szakon a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán. Jól ismerem a nagycsoportos korosztály életkori sajátosságait. Nyilvánvaló számomra, hogy az óvodából iskolába való átmenet kulcsfontosságú gyereknek, szülőnek, pedagógusnak egyaránt. Vallom, hogy közös együttműködéssel zökkenőmentessé tehető ez az időszak. Ahhoz, hogy a gyermek szeressen iskolába járni, éreznie kell, hogy fontos a közösség számára. Éppen ezért már az iskolába kerülés pillanatától kezdve kiemelt feladatom a gyermekek megismerése, a szociális kapcsolatok feltérképezése, jól működő osztályközösség kialakítása.
Speciális szükségletű gyerekek az iskolában elnevezésű szakkollégiumot végeztem, tudom, mennyire fontos a sokrétű megismerés, tapasztalatszerzés, ezért az élménypedagógia módszereinek alkalmazásával igyekszem változatossá tenni a tanulást az első pillanattól kezdve.


Lénárt-Szalkay Judit, a leendő 1.z osztályfőnöke

Az élet úgy hozta, hogy a szülővé válás mellett, még egy nagy lehetőséget kaptam, osztálytanító lettem.
Általános iskolába a Batthyány Lajos Általános Iskola ének-zenei osztályába jártam. Csodálatos dolog számomra, hogy volt tanáraimmal, tanítóimmal dolgozhatok együtt kollégaként.

Igyekszem a legtöbbet, a legjobbat adni ezeknek a kedves, mindenre nyitott, lelkes kisgyerekeknek, szakmailag és érzelmileg egyaránt.
Saját tapasztalatom szerint az ének-zene tanulása semmihez sem fogható pluszt ad az emberi léleknek, ami aztán életünk végéig kísér bennünket.
Lendületes hozzáállással, tenni akarással, az érzelmi kötődések megtartása mellett, mentorom és tapasztalt kollégáim tanácsaira támaszkodva, igyekszem őket az írás – olvasás – számolás varázslatos világába bevezetni, biztos alapokat nyújtani a további ismeretek elsajátításához.
Szeretném, ha mindig jószívvel gondolnának első iskolai éveikre, hiszen sok vidám percet töltünk majd együtt a tanulás és szabadidős tevékenységek során.
Fontos feladatnak tartom az osztályközösség formálása mellett, az egyéni adottságok kibontakoztatását, a szülők segítő hozzáállásával együtt.
Hiszem, hogy szeretettel, kedvességgel, türelemmel és szakmai hozzáértéssel minden célt el lehet érni.

Forrás: batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.