Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2016. November 11. 14:41, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Belopózott a középiskolások közé is a boldogság

Belopózott a középiskolások közé is a boldogság

Kiskunfélegyházán immáron már 4 iskola viselheti a Boldog Iskola címet.

Tavaly már a Platán iskolában elindultak a boldogságórák. A mai napon (november 11-én) a Darvas József Általános Iskola és a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma mellett a Móra Ferenc Gimnázium mind a 16 osztálya bekapcsolódott a programba. Ez azt jelenti, hogy több száz fiatalnak nyílik lehetősége megismerkedni a pozitív életszemlélettel, és kap segítséget ahhoz, hogy megtanulja értékelni a mindennapokban rejtőző boldogságot.

A Boldog Iskola cím elnyerésének az a feltétele, hogy az iskolák beépítsék a tanrendjükbe a boldogságórát, ami havi szinten minimum 1 órát jelent. Általában az a tapasztalat, hogy ezt az órát be tudják olvasztani a többi tantárgyba is legyen szó matematika, magyar, vagy etika óráról.

A Boldog Iskola címének átadására Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és Grófné Czere Anikó, a Kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetője látogatott el a Móra Ferenc Gimnáziumba, ahol Rosta Ferenc igazgató köszöntötte az érkező vendégeket. A iskola mozgásszínháza Karinthy-jelenetek előadásával tette hangulatossá a jeles eseményt.

A pályázat elnyerésével az intézmény egy szakmai csomagot is elnyert a Jobb Veled a Világ Alapítványtól. Valamint azoknak a pedagógusoknak, akik boldogságórát tartanak az intézményben, külön ajándékkal kedveskedett Bagdi Bella a kiskunfélegyházi Dél-100 Kft. jóvoltából, aki egyébként a boldogságórák fő támogatója városunkban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.