Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2016. November 11. 14:41, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Belopózott a középiskolások közé is a boldogság

Belopózott a középiskolások közé is a boldogság

Kiskunfélegyházán immáron már 4 iskola viselheti a Boldog Iskola címet.

Tavaly már a Platán iskolában elindultak a boldogságórák. A mai napon (november 11-én) a Darvas József Általános Iskola és a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma mellett a Móra Ferenc Gimnázium mind a 16 osztálya bekapcsolódott a programba. Ez azt jelenti, hogy több száz fiatalnak nyílik lehetősége megismerkedni a pozitív életszemlélettel, és kap segítséget ahhoz, hogy megtanulja értékelni a mindennapokban rejtőző boldogságot.

A Boldog Iskola cím elnyerésének az a feltétele, hogy az iskolák beépítsék a tanrendjükbe a boldogságórát, ami havi szinten minimum 1 órát jelent. Általában az a tapasztalat, hogy ezt az órát be tudják olvasztani a többi tantárgyba is legyen szó matematika, magyar, vagy etika óráról.

A Boldog Iskola címének átadására Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és Grófné Czere Anikó, a Kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetője látogatott el a Móra Ferenc Gimnáziumba, ahol Rosta Ferenc igazgató köszöntötte az érkező vendégeket. A iskola mozgásszínháza Karinthy-jelenetek előadásával tette hangulatossá a jeles eseményt.

A pályázat elnyerésével az intézmény egy szakmai csomagot is elnyert a Jobb Veled a Világ Alapítványtól. Valamint azoknak a pedagógusoknak, akik boldogságórát tartanak az intézményben, külön ajándékkal kedveskedett Bagdi Bella a kiskunfélegyházi Dél-100 Kft. jóvoltából, aki egyébként a boldogságórák fő támogatója városunkban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 11:55, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. október 1. - Évközi 26. vasárnap

2023. Október 01. 11:54, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnap – A szentírás vasárnapja – 2023. október 1.

2023. Szeptember 30. 09:21, szombat | Helyi

Megnyíltak a templomtornyok Félegyházán

Szeptember 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) a két plébánia és a Kiskunfélegyházi Tourinfom iroda jóvoltából megnyíltak a templomtornyok városunkban.

2023. Szeptember 30. 08:46, szombat | Helyi

Nagy látogatottságnak örvendett a Kutatók Éjszakája

A Móra Ferenc Gimnázium idén is bekapcsolódott a Kutatók Éjszakája országos eseménysorozatba.