Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2016. November 11. 14:41, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Belopózott a középiskolások közé is a boldogság

Belopózott a középiskolások közé is a boldogság

Kiskunfélegyházán immáron már 4 iskola viselheti a Boldog Iskola címet.

Tavaly már a Platán iskolában elindultak a boldogságórák. A mai napon (november 11-én) a Darvas József Általános Iskola és a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma mellett a Móra Ferenc Gimnázium mind a 16 osztálya bekapcsolódott a programba. Ez azt jelenti, hogy több száz fiatalnak nyílik lehetősége megismerkedni a pozitív életszemlélettel, és kap segítséget ahhoz, hogy megtanulja értékelni a mindennapokban rejtőző boldogságot.

A Boldog Iskola cím elnyerésének az a feltétele, hogy az iskolák beépítsék a tanrendjükbe a boldogságórát, ami havi szinten minimum 1 órát jelent. Általában az a tapasztalat, hogy ezt az órát be tudják olvasztani a többi tantárgyba is legyen szó matematika, magyar, vagy etika óráról.

A Boldog Iskola címének átadására Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és Grófné Czere Anikó, a Kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetője látogatott el a Móra Ferenc Gimnáziumba, ahol Rosta Ferenc igazgató köszöntötte az érkező vendégeket. A iskola mozgásszínháza Karinthy-jelenetek előadásával tette hangulatossá a jeles eseményt.

A pályázat elnyerésével az intézmény egy szakmai csomagot is elnyert a Jobb Veled a Világ Alapítványtól. Valamint azoknak a pedagógusoknak, akik boldogságórát tartanak az intézményben, külön ajándékkal kedveskedett Bagdi Bella a kiskunfélegyházi Dél-100 Kft. jóvoltából, aki egyébként a boldogságórák fő támogatója városunkban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:20, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Szeptember 29. 11:28, csütörtök | Helyi

Bizakodva tekintünk a jövőbe - elkészült a Fürdőszálló és környékének újjáépítési terve

Kedves Félegyháziak!

2022. Szeptember 28. 09:53, szerda | Helyi

Az egész országban megszűnt a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében.

2022. Szeptember 28. 09:44, szerda | Helyi

Emlékezzünk együtt az Aradi vértanúkra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit október 6-án, csütörtökön 15 órára, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre és koszorúzásra.