Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2014. Június 14. 11:53, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Belekóstolni a lovassportba

Belekóstolni a lovassportba

Nagy hírverés nem volt körülötte, de a 7-15 éves gyerekek közül sokan tudták, hol érdemes eltölteniük a szombat délelőttöt.

Nagy hírverés nem volt körülötte, de a 7-15 éves gyerekek közül sokan tudták, hol érdemes eltölteniük a szombat délelőttöt.

Igazi pontozóbírák előtt próbálhatták ki a versenyzést mindazok az amatőr- és hobbilovasok, akik kilátogattak a Félegyházi Mezőgazdasági Szakképző Iskola Tangazdaságába.

– Elsősorban a 7-15 éves korosztályra számítottunk, egy kis rutinszerzésre, a pálya és a nehézségi fokozatok megismerésére, vagy éppen egy barátkozásra a lovakkal – mondta el a Közlönynek Bakos Katalin szaktanár. – Versenyszerű edzésnek nevezhetjük, ám kezdők is megtapasztalhatják, milyen érzés az akadályokra és bójákra koncentrálni, amikor a pálya útvonalát is észben kell tartani, és minden tévedésért hibapont jár.

Meghatározott sorrendben követték egymást lovak és lovasok, a szakértő zsűri minden versenyzőt felállva köszöntött.

– Aki ült már lovon, de az egészen kezdőknek is felejthetetlen élmény végigmenni az akadályok között, még akkor is, ha azokat nem kell mindenkinek átugratnia. Ugyanakkor a saját tanulóinknak egy gyakorlási lehetőség, segít a vizsgára felkészülésben.

A MEZGÉ Tangazdaságában először tartott megmérettetés – versenyszerű edzés – végén a résztvevők elismeréseket vehettek át.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 16:44, kedd | Helyi

Ezért tilos alufóliába csomagolni az ételt0

Az alufóliában sütött élelmiszer alumíniumtartalma jelentősen megnövekedhet a hőmérséklet és a maró fűszerek hatására.

2022. Január 25. 12:55, kedd | Helyi

Fejlesztések Kunszálláson

Gőzerővel folyik a falu végén található telekblokk belső útjainak kialakítása.

2022. Január 25. 12:47, kedd | Helyi

Kezdődik az erdei fülesbaglyok országos felmérése

A január 31-ig tartó felmérésben az MME honlapján lehet bejelenteni a települések belterületein található fákon pihenő madarakat.

2022. Január 25. 11:33, kedd | Helyi

Boldog Özséb emléknapja alkalmából tartottak ünnepi szentmisét Petőfiszállás-Pálosszentkúton

Január 23-án vasárnap 10:30-kor Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek ünnepi szentmisét mutatott be Boldog Özséb emléknapja alkalmából Petőfiszállás-Pálosszentkúton.