Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2015. Március 28. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: realista.hu

Belehúz a Mercedes Kecskeméten

Belehúz a Mercedes Kecskeméten

Növeli termelését a Mercedes-Benz kecskeméti gyára az idei évben is, főként a bővülő kínai és amerikai export miatt, az üzem 2014-ben három modellből 150 ezer személygépkocsit gyártott.

Növeli termelését a Mercedes-Benz kecskeméti gyára az idei évben is, főként a bővülő kínai és amerikai export miatt, az üzem 2014-ben három modellből 150 ezer személygépkocsit gyártott.

Thomas Geier gyárigazgató hangsúlyozta: a termelés felfutását az indokolja, hogy növekszik az igény autóik iránt, a kizárólag Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz CLA és a Shooting Brake egyre keresettebb Kínában és az Egyesült Államokban. Emlékeztetett arra is, hogy 2014 szeptemberében született meg az a döntés, hogy a harmadik műszak bevezetésén túl, a meglévő berendezéseik jobb kihasználtságával több autót kell gyártani Kecskeméten. Abból indultak ki a döntéshozók, ha növekszik az igény, akkor ezeket a növekvő igényeket is ki tudják elégíteni.

Jelenleg nagyon kevés B-osztályú személygépkocsi kerül ki Kecskemétről, hiszen ezt a rastatti üzemben is tudják gyártani a közös termelési hálózatnak köszönhetően, így most itt sokkal nagyobb arányban készül a CLA két típusa. Jövőre az a cél, hogy az új generáció, az elsőkerék-meghajtású autók második generációjának a gyártásához minél több beszállítót vonjanak be a folyamatba, tehát adott esetben elképzelhető, hogy akár beszállítókat is letelepítenek a gyár közvetlen közelében. Azokat az alkatrészeket, amelyeket egyelőre maguk gyártanak, vagy Németországból, illetve másik országból szerzik be, esetleg itteni beszállítókkal, a gyár közelében készíttetnék el.

A gyárigazgató felidézte, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár szinte napra pontosan három éve, 2012. március 29-én kezdte meg a Mercedes-Benz B-osztályok gyártását. A kecskeméti gyár második terméke a CLA, amely 2013 januárja óta gördül le a szalagról, harmadik modellje pedig a CLA Shooting Brake, amelyet 2015 januárjától gyártanak Kecskeméten. A gyártás szempontjából fontosnak nevezte, hogy a rastatti gyár 2012 októbere óta, a kecskeméti pedig 2014 májusától termel három műszakban.

A közös architektúrának köszönhetően valamennyi telephelyen tetszőleges sorrendben és darabszámban állítható elő az összes típus, így a mennyiséget mindenkor az aktuális piaci keresletnek megfelelően lehet elosztani a hálózaton belül. Az elmúlt évben 150 ezer darab B- és CLA-osztály készült Kecskeméten, a termelés 2012. évi megkezdése óta így már több mint 300 ezer autó gördült le a szalagokról. Közben pénteken megtartották a gyár területén épülő Mercedes-Benz "Csillag" Bölcsőde és Óvoda bokrétaünnepét is. Az Európai Unió 250 millió forintos támogatásával egy közel 70 gyermek befogadására alkalmas épületegyüttes épül, amely szeptemberben már fogadja a kicsiket.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: