Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 15. 08:25, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Begyűjtötte a három pontot a KHTK

Begyűjtötte a három pontot a KHTK

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában, a tavaszi szezonban első alkalommal játszott hazai pályán a listavezető KHTK. Ellenfelük a tabella második felében tartózkodó Tompa csapata volt.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában, a tavaszi szezonban első alkalommal játszott hazai pályán a listavezető KHTK. Ellenfelük a tabella második felében tartózkodó Tompa csapata volt.

Kiskunfélegyházi HTK – Tompa SE 3 – 0 (3-0)

Kiskunfélegyháza, 100 néző.
Vezette: Bárth Gábor (Benedeczki Tamás, Berger Tibor)

KHTK: Jelen – Golovics, Valkai, Sándor, Ábel (Balog M.), Forgó, Kis D., Zs. Juhász, Szabó T. (Mizsei A.), Némedi, Vojtovics. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Nádasdi Péter.

Tompa SE: Zaric – Maconka, Szabadi, Balazic, Óvári (Szabó F.), Varga J., Makula, Varga A., Deák (Marancsik), Petyarity (Grósz), Szegedi

Gólszerzők: Zs. Juhász (21., 45.), Némedi (22.)
Jók: Zs. Juhász, Golovics, Ábel, Vojtovics illetve Zaric, Szabadi, Varga J., Szegedi.
Sárga lap: Zs. Juhász, Vojtovics illetve Varga J., Petyarity, Szabó F.

A mérkőzés megkezdése előtt gyászszünettel emlékeztek szurkolók, játékosok a KHTK egykori kiváló játékosára Csincsák Zoltánra.

A tavaszi szezonban első alkalommal tudott hazai környezetben játszani a listavezető, mivel eddig a csapadékos időjárás miatt a pálya játékra alkalmatlan volt. A mai napon is igen mély volt a talaj, de már mindenki várta a csapat hazai bemutatkozását.

A hazaiak azonnal kézbe vették a játék irányítását, a vendég Tompa védekezésre rendelkezett be, és kontrával igyekeztek veszélyeztetni kevés sikerrel.
A hazai csapat a megszokott sokpasszos játékával uralta a játékot, többet birtokolták a labdát, veszélyhelyzetek is kialakultak, csak a gólra kellett várni.
A mérkőzés 21. percében a listavezető megszerezte a vezetést, lendületes jobb oldali támadás végén Golovics beadására Zs. Juhász érkezett, lefordult védőjéről és lapos lövése a kapufa segítségével a hálóba vágódott, 1-0.

Lendületben maradtak a hazaiak, szinte egy perc elteltével újabb gólt szereztek, Golovics beadását a védők kifejelték, a labdára Némedi lecsapott és 17 méterről biztosan kilőtte a bal alsó sarkot, 2-0.

A félidő további részében a biztos vezetés tudatában a hazai csapat felszabadult játéka érvényesült, a 45. percben ismét eredményes lett játékuk. Kis D. élesen kapu elé lőtt beadására Zs. Juhász érkezett, védőjét megelőzte és közelről fejjel talált a kapuba, 3-0.

Szünet után továbbra is a hazai csapat dominált, a vendégek jobban visszaálltak. A listavezető meggyőző játékkal sok támadást vezetett, de csak helyzetekig jutott. A mérkőzés második felében a többgólos hazai győzelmet a vendégek kapusa Zaric akadályozta meg, aki több esetben góltól mentette meg csapatát.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy végig a hazai csapat akarata érvényesült a jobbára csak a védekezéssel törődő vendégek ellen. A rendkívül mély talaj ellenére színvonalas, közönségszórakoztató mérkőzést játszott a két csapat.

Némedi Norbert, a KHTK vezetőedzője: Örülünk, hogy végre hazai szurkolók előtt játszhattunk. Nagyon mély volt a talaj, de a körülményekhez képest a szervezők kihozták belőle a maximumot, köszönet érte.
Az első félidőben eldőlt a mérkőzés, háromgólos előny megnyugtató volt. Több volt a mérkőzésben, de nem vagyok elégedetlen. Tompa jól védekezett, kontrákra próbált játszani, nem kaptunk gólt harmadik meccsünkön. Nagyon sok van még a bajnokságból, meglátjuk mit hoz a jövő.
A bajnoki címért többen is versenyben vannak, két csapat kiemelkedik a mezőnyből, de a Kalocsa és a Bácsalmás is komoly erőt képvisel. Sok meccsünk van idegenben, nekünk a legnehezebb a sorsolásunk, megpróbálunk ezzel megbírkozni. Eddig kétszer sikerült az élen végezni, bízom benne harmadszorra is sikerül.

U- 21-es csapatok találkozóján:
Kiskunfélegyházi HTK – Tompa SE 3 – 0 (0-0)
Gólszerzők: László Viktor (2), Farkas Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.