Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 29. 13:32, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Befogadták a félegyházi hungarikum pályázatokat

Befogadták a félegyházi hungarikum pályázatokat

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) összesen több mint háromszáz pályázatot fogadott be

Befejeződött a szeptember 30-án közzétett, a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2013 kódszámú pályázati felhívásra a NAKVI-hoz beérkezett pályázatok formai és jogosultsági szempontból történő elbírálása. A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) összesen több mint háromszáz pályázatot fogadott be, melyek között szerepel a Kiskun Múzeum Baráti Köre, valamint a Testvérvárosi Egyesület pályázata is.

A pályázat célja a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésén és rendszerzésén túl az értéktárak fenntartása, segítése és a Magyar Értéktárban, a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott kiemelkedő nemzeti értékeink kiemelkedő voltát mélyítő ismeretek megszerzése. A pályázat emellett ezen értékek megismertetéséhez, hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetéséhez és népszerűsítéséhez is igyekszik hozzájárulni. A nyertes pályázatok listáját várhatóan december közepén hozza nyilvánosságra az Intézet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.