Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 25. 16:02, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Befejeződött a Csólyosi út felújítása

Befejeződött a Csólyosi út felújítása

Végre korszerű, aszfaltozott úton juthatnak be a városba a IX. körzetben élők a Csólyosi úton. Az elmúlt napokban ugyanis befejeződött a dél-nyugati elkerülőig tartó szakasz felújítása.

- A közel 5 kilométeres útszakasz nagyon fontos a környék lakóinak, hiszen ezen tudják legrövidebben megközelíteni a várost. Itt viszik óvodába, iskolába gyerekeiket, járnak munkába és ügyeket intézni Félegyházára. Korábban a makadám út mellett alakítottak ki járható ösvényeket, ami viszont esős időszakban okozott problémákat – nyilatkozta lapunknak Ván Jenő, a körzet önkormányzati képviselője.

A világháború előtt megépült úton már lassan teljesen lehetetlenné vált a közlekedés, a járműveket szétrázta az egyenetlenné vált, kigödrösödött út. Az évtizedek óta fennálló probléma megoldását a város teljesen önerőből finanszírozta, mivel pályázati pénzt nem tudtak nyerni. Noha 4 év alatt, de szakaszonként sikerült jó minőségű aszfalt burkolattal ellátni az utat a IX. körzet lakóinak és önkormányzati képviselőjük nagy örömére.

Ván Jenő azt is elmondta, hogy szeretné elérni ezen a szakaszon a rendszeres buszjáratok közlekedését. További célként tűzte még ki a képviselő az út utáni szakasz újjáépítését, amely szintén a városba vezet. Szeretné, ha pályázati pénzforrás lehetőségének híján is megvalósulna terve épp olyan módon, mint a Csólyosi út.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.