Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2015. Május 07. 16:08, csütörtök | Belföld
Forrás: HVG

Bármikor leállhatnak a műtők Szegeden

Bármikor leállhatnak a műtők Szegeden

A központi műtő 28 fős személyzete nem hajlandó a törvényesnél több túlmunkát végezni, amiért még pluszpénzt se kapnak, így sztrájkolni készülnek, leállhatnak a műtők.

A központi műtő 28 fős személyzete nem hajlandó a törvényesnél több túlmunkát végezni, amiért még pluszpénzt se kapnak, így sztrájkolni készülnek, leállhatnak a műtők.

Még az is elképzelhető, hogy ügyeleti időben holnaptól nem tudnak műtéteket végezni Szegeden, a központi műtő 28 fős személyzete ugyanis nem hajlandó a törvényesnél több túlmunkát végezni.

Jogilag kéthetente egy ügyeletet vállalhatna minden műtődolgozó, a gyakorlatban viszont a létszámhiány miatt havi 5-6 ügyeletet kénytelenek vinni, de ezért a pluszmunkáért nem kapnak pluszpénzt. Ezt elégelték meg másfél hónapja, amikor kilátásba helyezték: ha addig nem születik megoldás, májustól már csak annyit dolgoznak pluszban, amennyire a törvény betűje szerint kötelezhetők.

A helyi lap cikkének megjelenése után – a hvg.hu egyelőre nem hivatalos információi szerint – ma reggel egy úgynevezett időegyezség született a "sztrájkolni" készülő ápolók és a munkáltató Klinikai Központ között, így a műtők ma délután 4 óra után, ügyeleti időben is üzemelni fognak.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy meddig adott egérutat a 28 fős műtős stáb, azaz milyen határidővel folytatják a munkát a műtősök azért a bérért, amelyért jelenleg is kénytelenek elvégezni a jelentős, a törvényben nem megengedett plusz munkát.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 12:36, péntek | Belföld

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2021. December 03. 10:04, péntek | Belföld

Őrző-védő cégek vezetője ellen indult eljárás milliárdos csalás gyanúja miatt

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést

2021. December 03. 08:00, péntek | Belföld

Hibát találtak egy csokimikulásnál

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot a fogyasztóvédelem - jelentette be Schanda Tamás.

2021. December 03. 05:00, péntek | Belföld

Érkezik az igazi tél a hétvégére

Hideg és havazás is várható a hétvégén, a meteorológiai tél első hétvégéjén, néhol mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.