Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Január 26. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Bán Mór legújabb könyvét mutatja be Félegyházán

Bán Mór legújabb könyvét mutatja be Félegyházán

Bán János, aki Bán Mór, Kim Lancehagen, Gran Goa írói álneveken híresült el, január 30-án (kedden) a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mutatja be legújabb könyvét.

A Hunyadi-sorozatot 2008-ban indította útjára Gold Book kiadónál, ami a Hunyadi család három nevezetes tagjának életét dolgozza fel. Az író tervei szerint a Hunyadi Jánossal foglalkozó első alsorozat tíz kötetes lesz, a mostani könyvbemutatón a 9. kötetről fog beszélni.

Bán János 1968-ban született Kecskeméten, majd rajz- és vizuális nevelés, illetve történelem szakos diplomát szerzett. Első írásai között is vannak már sci-fi művek, melyek a Petőfi Népe című bács-kiskun megyei napilapban jelentek meg folytatásokban, de több írását lehozták más lapokban is. A hazai sci-fi és fantasy életbe 2000-ben robbant be. Ekkor jelent meg a korábban megírt és csiszolgatott Nomádkirály-ciklusa sci-fi műve négy kötetben, amelyet magyar tájakra, magyar és más Kárpát-medencei népek mondavilágára, történelmére alapozva, de saját fantázia világával színesítve alkotott meg. Ugyanebben az időben jelent meg első sci-fi novellája, melyért Zsoldos Péter-díjat kapott, majd a rákövetkező két évben még háromszor megkapta ezt a díjat, végül 2008-ban ötödszörre is bezsebelhette az elismerést.

2012-ben a Gold Book kiadó pedig elkezdte újra kiadni az összes Kárpáthia világában játszódó történetét, beleértve a Nomádkirály-ciklust és egyéb novellákat, kisregényeket.

A tízkötetes Hunyadi után pedig az író szeretne egy Mátyás-sorozatot útjára indítani, majd Corvin János történetével lezárni azt. Épp azért is sokak számára példakép Bán Mór, mert minden művével a régóta tátongó űrt igyekszik betölteni a magyar történelmi regények műfajában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.