Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2011. November 18. 07:07, péntek | Sport
Forrás: mno.hu

Balzsay: bunyósból szakosztály-igazgató

Balzsay: bunyósból szakosztály-igazgató

Szakosztály-igazgatóként tért vissza egykori amatőr klubjába, a Vasasba a WBA profi bokszszervezet nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly.

Mint mondja, sportvezetői szerepvállalása egy újabb lépés a civil élet felé, bár konkrétan még nem mondta ki, hogy befejezte aktív pályafutását.

Eleve készült a sport utáni civil életre Balzsay Károly, hiszen elvégezte a TF sportmenedzseri szakát, majd a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán a szóvivői és kommunikációs vezetői tanulmányokba vágott bele. Két éve, amikor vereségekkel rontotta a hivatásos mérlegét, s kényszerűen távozott a WBO szervezet trónjáról, felmerült, hogy végleg hátat fordít a ringnek, de nem tette, s jól tette, hiszen három hónapja, augusztus végén Ukrajnában megszerezte a WBA vb-övét. Ám mellé sérüléseket is összeszedett, a jobb füle még mindig nem az igazi, a hallása már sosem lesz az.

Ettől még bokszolhatna tovább, ám egy logikai láncolat rabja: amíg a füle nem jön rendbe, ki kell hagynia az úszást, ha viszont nem úszik, fáj a dereka a gerincsérve miatt, így viszont nem tud normálisan felkészülni. Ebből az ördögi körből most a civil élet felé tört ki, hiszen kinevezték egykori amatőr klubja, a Vasas ökölvívóinál szakosztály-igazgatónak.

„Visszatértem a Vasas-családba, köszönet ezért többek között Markovits László elnök úrnak. Ez valóban egy lépés a civil szféra felé, de úgy januárig még van időm eldönteni, hogyan tovább a karrieremmel. A fülem már nem fáj, a zúgás még megvan, különböző gyógymódokat alkalmazok, miközben a gerincemet is kezeltetni kell. Az Universumnál nem szóltam új állásomról, elvégre a magánügyem, s még ők sem tettek semmilyen ajánlatot a folytatásra. Tudok róla, hogy a korábbi világbajnok, Dmitri Sartison hosszú sérülés után újra ringbe lépett, de állítólag még nem olyan a formája, hogy vb-címmérkőzést vállalhasson – mondta Balzsay Károly. – Így egyelőre a szakosztály-igazgatással ismerkedem, most mutattak be a fiúknak, nem mintha nem ismernénk egymást. Új életre kelteném a csapatot, de egyelőre inkább megfigyelő vagyok, a tapasztalatokat gyűjtöm, okoskodni nem akarok. A december eleji országos bajnokságon debütálok új munkakörömben.”

Címkék: Balzsay Károly, box, WBA

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 13:06, csütörtök | Sport

Dóczi László és a keceli autocross

Interjú Lacival a június 16-i autocross verseny előtt, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

2019. Június 13. 12:04, csütörtök | Sport

Kovács Attila és a keceli autocross

Interjú Atesszal a június 16-i autocross verseny előtt, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

2019. Június 12. 05:00, szerda | Sport

Nagyon szoros csaták!

Májusban két ERC Junior futamon is részt vett Klausz Kristóf, a Ritmus ASE támogatott versenyzője.

2019. Június 11. 13:45, kedd | Sport

EURO-2020 - Szerdán kezdődik a jegyigénylés

Egy évvel a rajt előtt, szerdán kezdődik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egy hónapig tartó első jegyigénylési szakasza.