Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2012. Szeptember 15. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Balogh: a tornaórák sikere csak a kreativitáson múlik

Balogh: a tornaórák sikere csak a kreativitáson múlik

A mindennapos testnevelés célja az egészségesebb életmódra nevelés mellett a tömegsport bázisának szélesítése, így az egyesületeknek is nagyobb lehet a merítése, hiszen könnyebben felszínre kerülhetnek tehetségek, mindez pedig az élsport helyzetét is javíthatja – mondta a sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó a közrádióban.

Az egykori öttusázó, Balogh Gábor hangsúlyozta: a Magyar Diáksport Szövetség a mindennapos testneveléshez módszertani segítséget is ajánlott az államtitkárságnak, hogy a gyerekek és a pedagógusok is motiváltabbak legyenek. A napi 40-45 perces mozgás rendkívül fontos, az pedig, hogy a gyerek szívesen megy-e, csak szakemberek kreativitásán múlik, még a közparkokban is lehet olyan gyakorlatokat összeállítani, amiket élveznek a gyerekek– tette hozzá a szakember.

A magyarok nagyon jó paralimpiai szerepléséről szólva az eseményeket a helyszínen végigkísérő főtanácsadó azt mondta: az épek versenyén elért kiváló magyar eredmények okozta eufória átragadt a később versenybe szálló parasportosokra is, akik nagyon élvezték a megmérettetést. A szakember egyébként úgy látja, a paralimpiai versenyek egyre népszerűbbek, és az EU is egyre többet foglalkozik hátrányos helyzetű sportolókkal.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 09:56, csütörtök | Életmód

NAK-FruitVeB: jó diótermés várható az idén

Jó termésben bíznak idén a hazai dióültetvényeken gazdálkodók.

2023. Szeptember 27. 14:02, szerda | Életmód

Nébih: a magyar háztartások egyre kevesebb élelmiszert pazarolnak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint a magyar háztartásokban 2016 óta 27 százalékkal csökkent az élelmiszerpazarlás.

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Életmód

KSH: nő a 30 év alattiak körében a gyermekesek aránya, de öregszik a társadalom

A 2022-es népszámlálás adatai szerint nő a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont emellett folyamatosan öregszik a társadalom