Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2012. Szeptember 15. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Balogh: a tornaórák sikere csak a kreativitáson múlik

Balogh: a tornaórák sikere csak a kreativitáson múlik

A mindennapos testnevelés célja az egészségesebb életmódra nevelés mellett a tömegsport bázisának szélesítése, így az egyesületeknek is nagyobb lehet a merítése, hiszen könnyebben felszínre kerülhetnek tehetségek, mindez pedig az élsport helyzetét is javíthatja – mondta a sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó a közrádióban.

Az egykori öttusázó, Balogh Gábor hangsúlyozta: a Magyar Diáksport Szövetség a mindennapos testneveléshez módszertani segítséget is ajánlott az államtitkárságnak, hogy a gyerekek és a pedagógusok is motiváltabbak legyenek. A napi 40-45 perces mozgás rendkívül fontos, az pedig, hogy a gyerek szívesen megy-e, csak szakemberek kreativitásán múlik, még a közparkokban is lehet olyan gyakorlatokat összeállítani, amiket élveznek a gyerekek– tette hozzá a szakember.

A magyarok nagyon jó paralimpiai szerepléséről szólva az eseményeket a helyszínen végigkísérő főtanácsadó azt mondta: az épek versenyén elért kiváló magyar eredmények okozta eufória átragadt a később versenybe szálló parasportosokra is, akik nagyon élvezték a megmérettetést. A szakember egyébként úgy látja, a paralimpiai versenyek egyre népszerűbbek, és az EU is egyre többet foglalkozik hátrányos helyzetű sportolókkal.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.