Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Július 19. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: OrientPress

Balatoni nyár

Balatoni nyár

Július 19–24. között a tánc és a színház varázslatos világát idézi meg a balatonboglári Babel Sound. Közös zenélés, tánc, főzés és fürdőzés a Balatonban.

A zene határokon átívelő változatosságát egy nagy, színes csokorban mutatja be a következő napokban Balatonbogláron a Babel Sound.

„A nemzetközi kulturális színtér izgalmas szereplőit felsorakoztató fesztivál túllép a műfaj határain: július 19. és 24. között a tánc és a színház varázslatos világát idézi meg. A Babel Soundon nem tehetünk mást, bele fogunk csöppenni a különböző kultúrák mélyébe” – mondta Viszt Viktor, az esemény kommunikációs arca. „Ha hagyjuk magunkat, egyszerűen elragad és szárnyaira kap minket az adott életérzés, ahogy végigkalauzolnak ezen a sokszínű kelet-nyugati átjárón.”

A szervezők szerint ez az a hely, ahol a fesztivált együtt élhetik meg a látogatók a művészekkel: közös zenélés, tánc, főzés és fürdőzés a Balatonban. A belépő nyolc remek helyszínre szól, köztük ott a strand, a zenepavilon, a csavargőzös műemlékhajó, a kápolna melletti mini amfiteátrum, a várdomb és a fesztivál csomópontja, a Babel Camp.

A hazaiak mellett olasz, spanyol, portugál, holland, angol, amerikai, bolgár, szerb, cseh, lengyel, görög, máltai, chilei, izraeli, szenegáli, egyiptomi, indonéz és indiai együttesek, előadók érkeznek. A táncházakban afrikai, latin, cigány, indonéz, indiai, görög tánclépéseket tanítanak, de bárki kipróbálhat néhány különleges hangszert is. Nem maradhatnak el a nemzeti gasztronómiai és kulturális bemutatók sem. A zenei, interaktív, színházi, családi, gasztro- és kultúrtalálkozón húsz ország több mint nyolcvan fellépője találkozik hat napon át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.