Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 03. 08:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Bakondi: fokozódik a migrációs nyomás

Bakondi: fokozódik a migrációs nyomás

Fokozódik a migrációs nyomás a déli határon és már az Iszlám Állam is igyekszik kihasználni a helyzetet - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A hatékony határvédelem miatt feltorlódnak a magyar határon a migránsok, ezért élhetetlenné válnak a határ menti települések - közölte Bakondi György.

Eközben embercsempész bandák harcolnak a területért - tette hozzá.

A tanácsadó úgy vélekedett, hogy a megoldást az jelentheti, ha az Európai Unió szakít a bevándorlást szükségesnek tartó elhibázott migrációs politikájával.

Ebben a helyzetben Magyarország fokozza a határvédelem hatékonyságát. Zajlik a határkerítés erősítése, illetve a télre már több mint ezer határvadász áll szolgálatba. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a honvédséget kivonják a déli határról - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar határvédelem költségei meghaladják a 600 milliárd forintot. Az Európai Unió pedig annak ellenére sem nyújtott ehhez pénzügyi segítséget, hogy Magyarország egyben az EU külső határait is védi.

Címkék: bakondi, migráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről