Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2020. Július 13. 11:14, hétfő | Helyi
Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park

Bajba jutott fehér gólyafiókát mentettek meg

Bajba jutott fehér gólyafiókát mentettek meg

Erős széllel érkezett meg a hétvégén a hirtelen lehűlést okozó hidegfront.

Egy széllökés kipenderített egy fiókát a fészekből Öregcsertőn, melyről a település polgármestere, Kis-Vén László értesítette a Természetvédelmi Őrszolgálatot 2020.július 11-én, szombat este. Szerencsére időben észlelte az esetet és nem késlekedett a cselekvéssel, így a madár hamarosan biztos kezekbe került.

Agócs Péter, természetvédelmi őrkerület-vezető még aznap este egyeztetett az áramszolgáltató, az NKM Áramhálózati Kft. műveletirányító munkatársával, így másnap már egy emelőkosaras autó állt készen arra, hogy a gólyafiókát visszahelyezzék a település főutcáján lévő fészekbe, ahol két fióka nevelkedik.

Agócs Péter így számolt be az akcióról: „Mivel elég fejlett fiókákról volt szó, ezért csak a fészek alsó pereméig közelítettük meg a fészket úgy, hogy a fészekben lévő másik fióka ne láthassa az emberek közelségét, ezáltal nem állt fenn a veszélye az idő előtti kirepülésének. A madár visszahelyezése sikeresen megtörtént, ezúton is köszönjük az áramszolgáltató munkatársainak az önzetlen, hétvégi segítséget. Bízunk benne, hogy a június közepén meggyűrűzött fiatalok napokon belül sikeresen kirepülnek a fészekből, sok adatot szolgáltatva későbbiekben a tudomány számára.”

A visszahelyezés pillanatai

Így érkezett a vihar Öregcsertőre. Fotó: Agócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 17:05, péntek | Helyi

Ünnepi nyitvatartás a félegyházi parkfürdőben

A Félegyházi Termál Parkfürdő az augusztus 20-i ünnep miatt az alábbi nyitvatartással várja kedves Vendégeit.

2020. Augusztus 14. 10:13, péntek | Helyi

Megújul a petőfiszállási Polgármesteri Hivatal

Petőfiszállás Község Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2020. augusztus 14-én megrendezésre kerülő felújított Polgármesteri Hivatal átadási ünnepségére!

2020. Augusztus 13. 14:08, csütörtök | Helyi

Egy is SOK(K)!

Az elmúlt napokban több halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében. A hasonló tragédiák elkerülési lehetőségeire hívja fel a rendőrség a lakosság figyelmét.

2020. Augusztus 13. 09:32, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.