Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 13. 11:14, hétfő | Helyi
Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park

Bajba jutott fehér gólyafiókát mentettek meg

Bajba jutott fehér gólyafiókát mentettek meg

Erős széllel érkezett meg a hétvégén a hirtelen lehűlést okozó hidegfront.

Egy széllökés kipenderített egy fiókát a fészekből Öregcsertőn, melyről a település polgármestere, Kis-Vén László értesítette a Természetvédelmi Őrszolgálatot 2020.július 11-én, szombat este. Szerencsére időben észlelte az esetet és nem késlekedett a cselekvéssel, így a madár hamarosan biztos kezekbe került.

Agócs Péter, természetvédelmi őrkerület-vezető még aznap este egyeztetett az áramszolgáltató, az NKM Áramhálózati Kft. műveletirányító munkatársával, így másnap már egy emelőkosaras autó állt készen arra, hogy a gólyafiókát visszahelyezzék a település főutcáján lévő fészekbe, ahol két fióka nevelkedik.

Agócs Péter így számolt be az akcióról: „Mivel elég fejlett fiókákról volt szó, ezért csak a fészek alsó pereméig közelítettük meg a fészket úgy, hogy a fészekben lévő másik fióka ne láthassa az emberek közelségét, ezáltal nem állt fenn a veszélye az idő előtti kirepülésének. A madár visszahelyezése sikeresen megtörtént, ezúton is köszönjük az áramszolgáltató munkatársainak az önzetlen, hétvégi segítséget. Bízunk benne, hogy a június közepén meggyűrűzött fiatalok napokon belül sikeresen kirepülnek a fészekből, sok adatot szolgáltatva későbbiekben a tudomány számára.”

A visszahelyezés pillanatai

Így érkezett a vihar Öregcsertőre. Fotó: Agócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.