Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 02. 11:55, kedd | Helyi
Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

Bács-Kiskun megyei lett a legerősebb magyar hivatásos tűzoltó

Bács-Kiskun megyei lett a legerősebb magyar hivatásos tűzoltó

Hat ország legerősebb tűzoltói mérték össze tudásukat a Toughest Firefighter Alive (TFA), azaz a legerősebb tűzoltók versenyén, ahol Csernék Zsolt szerezte meg az aranyérmet.

Idén Bükfürdőn rendezték a Toughest Firefighter Alive (TFA) nemzetközi tűzoltó erő-bajnokságot.

Hat ország legerősebb tűzoltói mérték össze tudásukat a Toughest Firefighter Alive (TFA) azaz a legerősebb tűzoltók versenyén. Az év egyik legizgalmasabb sportbajnokságán, azaz az ország legsportosabb tűzoltóját kereső versenyen idén csaknem százhatvanan álltak rajthoz. Megyénket hét tűzoltó képviselte a kétnapos versenyen, ahol embert próbáló feladatokat kellett teljesíteni időre.

A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Csernák Zsolt tű. főtörzsőrmester, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója nyerte el, aki megkapta a Belügyminiszter Úr különdíját, valamint a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által felajánlott vásárlási utalványt, mint a legjobban teljesítő hivatásos tűzoltó.

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által felajánlott ajándékutalványt legidősebb versenyzőként Balla István a Nyárlőrinc Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja kapta.

Számos kihívást kellett a versenyzőknek teljesíteniük

Az indulóknak először egy tizenkilenc kilogrammos tömlőt kellett egy állványzatra vállon felvinniük, az állványzat tetején található tárolóba helyezniük, majd egy kötél segítségével egy tekercstömlőt kellett felhúzniuk, és azt is bele kellett tenniük a tárolóba. Miután lefutottak az állványzatról egy négy kilogrammos kalapáccsal, folyamatos ütésekkel másfél méter távolságra kellett elmozdítani egy fémgerendát. A bóják megkerülése után jöhetett a célba lövés, majd a férfiaknak nyolcvan, a nőknek negyven kilogrammos bábut kellett a célba vinniük. A második napon hagyományos TFA feladatokat kellett végrehajtani a résztvevőknek.

A meleg idő ellenére minden versenyző sikeresen teljesítette a pályát. A feladatok mindkét nap komoly állóképességet és erőnlétet igényeltek a versenyben résztvevőktől.

Az eredményeket a záróünnepségen hirdették ki, ahol beszédet mondott dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM OKF oktatási és kiképzési főosztályának vezetője, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke.

A csapat tagjai:

  • Csernák Zsolt tű. ftőrm. Kiskunhalas HTP
  • Farkas Zsolt tű. ftőrm. Kiskunfélegyháza HTP
  • Gilicze Péter tű. őrm. Kiskőrös HTP
  • Kövesdi Zsolt tű. őrm. Kiskőrös HTP
  • Rapcsák János tű. őrm. Baja HTP
  • Taskovics Sándor tű. fhdgy. Kiskunhalas HTP
Címkék: tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.