Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 07. 14:11, szerda | Helyi
Forrás: keol.hu

Bács-Kiskun megye legjobb pálinkáit

Bács-Kiskun megye legjobb pálinkáit

A „Megye Bora\" verseny után idén először a megye pálinkái is ringbe szállhattak Bács-Kiskunban.

A Kecelen megrendezett Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny, valamint Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny keretein belül ugyanis ezúttal Bács-Kiskun megye legjobb szőlő- és gyümölcspálinkáját is kiválasztották.

Összesen 284 nevezés érkezett 5 országból a versenybe, melyben a párlatok egy komoly bírálati rendszer alapján bronz, ezüst és arany minősítést szerezhettek. A szakmai és társadalmi zsűri által legmagasabb pontszámmal díjazott, és aranyminősítést szerzett 8 párlat közül kellett a zsűrinek - természetesen „vakon" - kiválasztania a megye legtökéletesebb gyümölcs- és szőlő pálinkáját. Idén Bács-Kiskun megye legjobb gyümölcspálinkája a Madarasi barackpálinka lett, a legjobb szőlőpálinka címet pedig a Kunság-Szesz Zrt. Mátyás Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte. Mindkét párlat egy éven át viselheti a „Megye Pálinkája" kitüntető címet.

Az Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a borok után a helyi pálinkák is megmérettessenek egy hagyományteremtő célú eseményen, ezzel is segítve a térség pálinkafőzdéit termékeik népszerűsítésében.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a díjak ünnepélyes átadása után elmondta: örül, hogy végre divattá vált a kulturált pálinkafogyasztás Magyarországon. Családi és munkahelyi rendezvényeken, baráti összejöveteleken egyre gyakrabban kerül az asztalra jó minőségű pálinka. Ígéretet tett arra, hogy a két díjnyertes pálinka jó hírnevét az önkormányzat öregbíteni fogja hazai és külföldi rendezvényein egyaránt.

A 8 éves múltra visszatekintő rendezvény méltó ünneplése volt a hungarikumok közé tartozó pálinkának, s a szervezők biztosak a jövő évi folytatásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.