Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 03. 15:11, hétfő | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megye átvette a biztonság stafétáját

Bács-Kiskun megye átvette a biztonság stafétáját

Az öt megyén átívelő bűnmegelőzési projekt Bács-Kiskun megyébe érkezett.

A „Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját!” öt megye bűnmegelőzési projektje Csongrád-Csanád megyei zárórendezvényére – komplex prevenciós programnapon – 2022. szeptember 30-án Öttömösön került sor.

Az eseményen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Dr. Argalás Csilla r. alezredes vette át a program stafétáját, egyben átnyújtotta a főkapitányság környezetvédelmi prevenciós üzenetét M. Toronykőy Márta r. alezredesnek.

A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a környezet- és természetvédelem mellett az állatvédelem területeire kiterjedő prevenciós programsorozatot valósít meg.

A staféta átvétele napján Öttömösből indulva, Bács-Kiskun megye területén Kiskunmajsa – Kiskunfélegyháza – Kecskemét útvonalon haladva a rendőrségi objektumok előtt környezetvédelmi üzenet ünnepélyes átadásával kezdődött a települések környezetvédelmi programja.

Az érintett Rendőrkapitányságon részéről Kiskunhalason a Kiskunmajsai Rendőrőrs képviselője, Birtalan József Róbert r. alezredes, majd Kiskunfélegyházán Dr. Patak Sándor rendőr alezredes vette át a David Attenborough-tól származó környezetvédelmi üzenetet:

„A mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért,

hogy egy olyan bolygón éljünk, amely nemcsak nekünk,

hanem minden földi életnek otthont ad.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.