Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 10. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó: pixabay

Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számít a szállodaszövetség

Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számít a szállodaszövetség

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban.

A forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet.

Könnyid László az MTI érdeklődésére elmondta: az idei előfoglalás jóval korábban elindult, már nyár végén érkeztek hírek arról, hogy keresik a vendégek a karácsonyi időszak csomagajánlatait. Októberben számos szállodában élénkebb érdeklődés mutatkozott néhány hétig a karácsonyi és szilveszteri időszak iránt, mint az őszi szünet iránt.

Decemberben három időszak a legnépszerűbb a szállodákban: a karácsonyi, a két ünnep közötti, és a szilveszteri évbúcsúztatók idején ugrik meg a foglaltság.

Kitért arra, hogy vidéken várhatóan eléri a 80 százalékot az ünnepi foglaltság. A legtöbb vidéki szálloda ismét speciális csomagajánlatokkal készül az ünnepekre, ahol a gasztronómia, a hagyományos magyar ünnepi ízek mellett számtalan zenés program és népművészeti, kézműves foglalkozás várja a vendégeket.

Hozzátette: Budapest egész decemberben rengeteg vendéget vár, a karácsonyi vásárok híre egyre több turistát vonz a fővárosba. A budapesti szállodák szintén magas foglaltságot várnak az ünnepi időszakban. Karácsony után, a két ünnep között is magas foglaltságot várnak a szállodák, a szilveszterkor pedig a belföldiek mellett számos külföldi is Magyarországon köszönti az új esztendőt.

A belföldi vendégek növekvő vásárló ereje egész évben érezhető volt, amit a SZÉP-kártya év végén is tovább erősít. A digitális megoldásoknak köszönhetően idén szintén rekordot fog dönteni a szállodai ajándékutalványok eladása, a vásárlók között egyre népszerűbb a pihenés és kikapcsolódás ajándékozása – tette hozzá.

Címkék: hotel, karácsony, szálloda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.