Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 26. 16:13, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Az uszodák, edzőtermek, vendéglők megnyitását szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom

Az uszodák, edzőtermek, vendéglők megnyitását szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom

Új szervezettel bővült az egyedüli Gyurcsány-mentes ellenzéki párt, a Mi Hazánk Mozgalom Bács-Kiskun megyében.

Kiskunfélegyházán 2020. december 30-án hat fővel, Rózsa József elnökletével, Cserép Anikó, Bajáki Imre, Kliszek József, Csontos Gábor, Fütyü Illés alapító tagokkal alakult meg a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete – tudtuk meg a január 26-án tartott sajtótájékoztatón Szabadi István pártigazgatótól, a párt megyei elnökétől.

A tájékoztatón tiszteletét tette Balde Gyula a Kiskunmajsai szervezet elnöke, a Mi Hazánk Mozgalom Bács-Kiskun megye 4. számú Választókerület elnöke is.
A mozgalom hitvallása szerint Magyarországnak új politikai erőre van szüksége, hiszen láthatjuk, hogy az elmúlt 30 év állandósága hová vezetett. A mozgalom feltett szándéka a nemzetgyalázó sebektől vérző jobboldaliság újjáépítése itt Kiskunfélegyházán is.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a mentelmi jogot, kizárná a közéletből a volt kommunistákat, írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot, az oktatásban pedig az integráció mindenáron való erőltetése helyett szegregálna is.

Bevezetnék a sorkatonai alapkiképzést, valamint 2030-ban népszavazást tartana az EU-tagságunkról, vagyonadót vetne ki a milliárdosokra és kitiltaná a homoszexuális propagandát az iskolákból. Dupla büntetést szabna ki a politikusbűnözőkre, megszüntetné a cigányügyi programokat és hatályon kívül helyezné a trianoni diktátumról szóló törvényt.

A mozgalom szorgalmazza az uszodák, edzőtermek és vendéglők megnyitását is, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását. A diákoknak a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükségük volna az immunrendszerük erősítése érdekében, mint máskor. A vendéglátóhelyek tekintetében pedig amellett foglalnak álláspontot a mozgalom vezetői, hogy akár korlátozott létszámmal, de működhessenek februártól. Ezek a többségében kisvállalkozások nem bírnak tovább zárva tartani, tönkre fognak menni, hiszen a tavalyi évben is közel négy hónapot zárva kellett lenniük. Egy vendéglátóhelyen egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol több ezer ember volt egyszerre jelen a múlt hónapban is.

A mozgalom tagjainak véleménye szerint itt az idő feloldani a kijárási tilalmat, hiszen ugyanolyan kontraproduktív az, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekét, mint a 19 órai boltzár, mely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók.

Gigantikus kiadások merültek fel a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt.

A Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen. Kiállnak amellett, hogy legyen joga mindenkinek dönteni az oltással kapcsolatban és ne diszkriminálják a másként gondolkodókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.