Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Május 10. 21:18, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Az óvodások bokrokat ültettek a Madarak és a Fák Napja alkalmából

Az óvodások bokrokat ültettek a Madarak és a Fák Napja alkalmából

A Százszorszép óvoda apróságai kihasználva a gyönyörű napsütéses délelőttöt a szülőkkel és az óvoda dolgozóival közösen bokrokat ültettek a Madarak és Fák Napja alkalmából május 10-én.

Az óvoda udvar kerítése mellé a gyerekek segítségével 35 db rózsalonc cserjét, 2 boglárka cserjét és 2 nyári orgonát ültettek, melyek amellett, hogy megnőve szélárnyékot adnak az udvaron játszó ovisoknak, még a madaraknak is búvóhelyet nyújtanak. Sőt, mikor virágba borulnak, szívet melengető látványt fognak nyújtani mindenkinek.

A Százszorszép Óvodába járó gyerekek nagyon szerencsések, hiszen az óvoda vezetősége igyekszik minél közelebb vinni a természetet az apróságokhoz. Például az udvaron kialakított „rovarhotelben” tanulmányozhatják a különböző bogarak, rovarok életét, és az óvoda udvar hársfáin korábban elhelyezett madárodúk is már mind benépesültek, sőt lassan már ki is repülnek a fiókák, hogy ők is csatlakozzanak a mindennapos csicsergéshez, fütyüléshez.

- Igazi madárbarát óvodává szeretnénk válni. Az elhelyezett új madárodúkba várjuk a fészkelő helyet kereső madárkákat, akik mind madárfüttyel, madárdallal hálálják meg a gondoskodó szeretetünket – nyilatkozta lapunknak Fricska Gyöngyi, a Napköziotthonos Óvoda intézményvezető helyettese.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.