Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2020. Január 15. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: honvedelmisport.hu

Az összetartozás és a bátorság viadala

Az összetartozás és a bátorság viadala

A Bátrak Ligája harmadik, kecskeméti állomásán a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola csapata 3. helyezést ért el.

A Bátrak Ligája a Honvédelmi Sportszövetség immáron hagyományosnak mondható, rendkívül népszerű sorozata a 2019/2020-as tanévben Siklós és Balassagyarmat után tíz csapat részvételével Kecskeméten, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában folytatódott január 13-án, hétfőn.

A 2018/2019-es tanévben a Honvédelmi Sportszövetség együttműködve a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal egy nagyon sikeres, nyolc állomásos versenysorozatot valósított meg Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa néven.

A kecskeméti megnyitón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az országos versenysorozat hétfői megnyitóján jelezte, hogy a nemzeti összetartozás évében határon túli csapatok is részt vesznek a versenyen.

Dr. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a
Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta: akárcsak a próbatételekhez, kihívásokhoz, úgy az élethez is bátorság szükséges. Mint kiemelte, a szövetség célja, hogy olyan képességekkel és kompetenciákkal vértezzék fel a fiatalokat, amelyekkel minél hatékonyabban úrrá tudnak lenni a világ különféle nehézségein. A szövetség elnöke elmondta, hogy a Bátrak Ligája versenysorozatnak katonai jellege is van, hiszen a sebesült társak hordásától kezdve a lézeres céllövészeten keresztül kadétek is segítik a fiatalok felkészülését.

A főként honvédelmi jellegű versenyszámokat úgy állították össze, hogy azonnali sikerélményhez juttassák a fiatalokat, és a vetélkedés mellett a közösségépítés is fontos szempontja a szervezőknek – tette hozzá.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke és Zsámboki Anna tankerületi igazgató.

A Bátrak Ligája harmadik, kecskeméti állomásán a négy helyi csapat mellett két kiskunfélegyházi, egy mórahalmi, két szerbiai és egy horvátországi általános iskola nyolcfős együttesei küzdöttek egymással. A megmérettetés versenyszámai amúgy a honvédelmi neveléshez szorosan kapcsolódó gyakorlati és elméleti feladatokból állnak. Ezek között szerepel falmászás, lézeres lövészet, vívás, íjászat, akadálypálya, sor- és váltóverseny, erőpróba, villám tájékozódás, szimulátor és távirányítós járművezetés, illetve az első világháborúhoz kapcsolódó feladatsor.

A vetélkedőn az első három csapat érem-, kupa- és értékes sportszerutalvány díjazásban részesült.

A kecskeméti fordulóban a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola csapata 3. helyezést ért el, jutalma 350.000 Ft-os sportutalvány.

A csapat tagjai: Lombos Miklós, Farkas Dominik, Kámán Ákos, Bajáki Attila, Messzi-Szabó Milán, Koleda Barnabás, Csányi Bernadett, Csuka Noémi

Koordinátor: Kis Barbara testnevelő tanár

Forrás: http://honvedelmisport.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 21. 13:35, kedd | Helyi

Rekord számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

2020. Január 21. 11:57, kedd | Helyi

Nem ördögtől való az esti 10 órai evés sem

A kövérség elleni harc azonban nem csak az egyén feladata - vallja a diabetológus szakember.

2020. Január 21. 11:49, kedd | Helyi

Milyen orvosi igazolás kell a jövedelemadó-kedvezményhez?

A személyi kedvezmény a személyi jövedelemadóból vehető igénybe.

2020. Január 21. 11:43, kedd | Helyi

Várják az ajánlásokat a kitüntető díjakra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. /IV. 01./ önkormányzati rendelete alapján – lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.