Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2020. Január 15. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: honvedelmisport.hu

Az összetartozás és a bátorság viadala

Az összetartozás és a bátorság viadala

A Bátrak Ligája harmadik, kecskeméti állomásán a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola csapata 3. helyezést ért el.

A Bátrak Ligája a Honvédelmi Sportszövetség immáron hagyományosnak mondható, rendkívül népszerű sorozata a 2019/2020-as tanévben Siklós és Balassagyarmat után tíz csapat részvételével Kecskeméten, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában folytatódott január 13-án, hétfőn.

A 2018/2019-es tanévben a Honvédelmi Sportszövetség együttműködve a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal egy nagyon sikeres, nyolc állomásos versenysorozatot valósított meg Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa néven.

A kecskeméti megnyitón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az országos versenysorozat hétfői megnyitóján jelezte, hogy a nemzeti összetartozás évében határon túli csapatok is részt vesznek a versenyen.

Dr. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a
Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta: akárcsak a próbatételekhez, kihívásokhoz, úgy az élethez is bátorság szükséges. Mint kiemelte, a szövetség célja, hogy olyan képességekkel és kompetenciákkal vértezzék fel a fiatalokat, amelyekkel minél hatékonyabban úrrá tudnak lenni a világ különféle nehézségein. A szövetség elnöke elmondta, hogy a Bátrak Ligája versenysorozatnak katonai jellege is van, hiszen a sebesült társak hordásától kezdve a lézeres céllövészeten keresztül kadétek is segítik a fiatalok felkészülését.

A főként honvédelmi jellegű versenyszámokat úgy állították össze, hogy azonnali sikerélményhez juttassák a fiatalokat, és a vetélkedés mellett a közösségépítés is fontos szempontja a szervezőknek – tette hozzá.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke és Zsámboki Anna tankerületi igazgató.

A Bátrak Ligája harmadik, kecskeméti állomásán a négy helyi csapat mellett két kiskunfélegyházi, egy mórahalmi, két szerbiai és egy horvátországi általános iskola nyolcfős együttesei küzdöttek egymással. A megmérettetés versenyszámai amúgy a honvédelmi neveléshez szorosan kapcsolódó gyakorlati és elméleti feladatokból állnak. Ezek között szerepel falmászás, lézeres lövészet, vívás, íjászat, akadálypálya, sor- és váltóverseny, erőpróba, villám tájékozódás, szimulátor és távirányítós járművezetés, illetve az első világháborúhoz kapcsolódó feladatsor.

A vetélkedőn az első három csapat érem-, kupa- és értékes sportszerutalvány díjazásban részesült.

A kecskeméti fordulóban a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola csapata 3. helyezést ért el, jutalma 350.000 Ft-os sportutalvány.

A csapat tagjai: Lombos Miklós, Farkas Dominik, Kámán Ákos, Bajáki Attila, Messzi-Szabó Milán, Koleda Barnabás, Csányi Bernadett, Csuka Noémi

Koordinátor: Kis Barbara testnevelő tanár

Forrás: http://honvedelmisport.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 09. 09:22, vasárnap | Helyi

Felborult egy busz, meghalt egy ember az M5-ös autópályán

2020. Augusztus 08. 12:00, szombat | Helyi

Történelmi emlékek

A Kiskunsági Nemzeti Park legkisebb területegysége, a Szikra és az Alpári-rét a Kecskeméttől mintegy 25 km-re, keletre található Tisza-ártér legértékesebb része.

2020. Augusztus 08. 11:00, szombat | Helyi

Miért nem emlékszünk az álmunkra?

Miért van az, hogy míg egyesek akár napok múltán is fel tudják idézni az álmaikat, addig mások egyáltalán nem emlékeznek rájuk?

2020. Augusztus 08. 09:00, szombat | Helyi

Így hat a testre, ha abbahagyjuk a sportolást

Szinte minden fitneszrajongó életében eljön az a pont, amikor bedobja a törölközőt, mind átvitt, mind szó szerinti értelemben.