Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Június 21. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Az ország legfiatalabb könnyűzenészei

Az ország legfiatalabb könnyűzenészei

Megkezdődött a VIII. Kiskunfélegyházi Rocktábor, az ország egyik legnagyobb létszámú, kifejezetten gyermekeknek szóló könnyűzenei tábora. 33 lurkó vágott neki tegnap reggel a nagy útnak a próbatermektől a színpadig.

A következő 5 hétben közel 160 zenészpalánta mutatja meg hirtelen szerzett tudását az idei Rocktábor 4 turnusában. A Rocktár saját fejlesztésű könnyűzenei élménypedagógiájával a hangszert, a színpadot, a közönséget és az együtt zenélés örömét tapasztalják meg a növendékek mielőtt beleásnák magukat a zeneelméleti háttérbe. Ez az újszerű tapasztalás alapjaiban változtatja meg hozzáállásukat a gyakorláshoz, a zenei fejlődéshez, a csapatjátékhoz és ami a legfontosabb: a szerepléshez és a színpadi önkifejezéshez. A mindenki számára nyitott, ingyenes zárókoncertek izgalmas repertoárt tartogatnak. A legkisebbeknél elsősorban a magyar dallamok dominálnak Június 23-án 19:00-tól a Rocktár Élőzenei Bázis színpadán. A műsor a mai napon összeállt, innentől kezdve már csak az összecsiszolódás és a lámpaláz leküzdése a legnagyobb feladat a zárókoncertig. Az első turnus növendékei többek között Tankcsapda, Hooligans, Zanzibar, Supernem, KFT és Bermuda dalokat varázsolnak 8-11 éves zenekari társaikkal a színpadra.
A második turnus június 30-án, a harmadik pedig július 14-én mutatja meg tudását a Rocktár nagytermében. A záró negyedik turnusban pedig a 14 év felettieké a szerep, akik már jóval komplexebb koncerttel készüknek a III. Félegyházi Kézműves Sörfesztivál várhatóan több ezres közönségének július 21-én 19:00-tól. Mindenkit sok szeretettel várunk a látványos és szívet melengető gyermek produkciókra.

Ónodi Árpád
Rocktár Élőzenei Bázis Kiskunfélegyháza
www.rocktar.hu
06-20/801-6034

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.