Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 23. 08:51, kedd | Helyi
Forrás: Viraczkó Andrea

Az ország Bálint gazdája Kiskunfélegyházán

Az ország Bálint gazdája Kiskunfélegyházán

A SuperdogHome alapítói 2019. április 25-én vendégül látják az ország Bálint Gyuri bácsiját, majd azt követően egy vásárlással egybekötött tartalmas interaktív előadást ígérnek 17 órától kezdődően az érdeklődőknek Kiskunfélegyházán a Szakmaközi Művelődési házban.

A SuperdogHome Kiskunfélegyháza idén ünnepli első születésnapját. Alapítói gyermekkoruk óta állat és környezetbarát emberek, együtt élnek a természettel, ahogy ők mondanák.

Ennek kapcsán kedvelt hobby az állatvédelem, kertészeti tevékenységek és sok más egyéb elfoglaltságuk mellett maga a csodálatos német dog fajta. Kenneljük világhíres már több mint 12 éve foglalkoznak ezzel a fajtával, sok mentett cica, és mindenféle védencek mellett. A világ minden részéről volt már látogatójuk az Arab emírségből és Franciaországból is többen jönnek látogatni udvarukat azon belül is az óriáskutyáikat a Superdogokat. Jelenleg négy német doggal vesznek részt aktívan különféle iskolai programokban, négy területre képzett kutyájuk minden tagjával, legfiatalabb utánpótlással is igyekeznek minden meghívásnak eleget tenni, Superdogjaik gyűjtenek a rászoruló gazdátlan kutyusokat tartó helyi menhely javára, minden évben részt vesznek jótékonysági rendezvényeken is támogató partnerként.

Szabadidős élményprogramjaik során nem csak az állat és környezet növényvédelmi, védettséget élvező természeti értékek, de még a hagyományokból fennmaradó örökségek értékeire is felhívják a figyelmet, programjaik által mélyítik és át is adják a tudást a következő generációnak.

Több mint 200 éves tanyájuk udvarának kapuit megnyitva, tavalyi évben négyféle nyári táborral indították el élménytáboraikat az országban, egyedülálló komplex módon, melyben, első körben gyerekek kaptak lehetőséget.

Megrendezték az ország első óriáskutyás élménytáborát, melyben magas szakmai tudással a legkiválóbb előadókat felvonultatva, képzett kutyáikkal már saját programjaikban is részletekbe menően komplexen tanítják, az életre szóló felelős állattartás fontosságát, a sok tartalmas program mellett a helytelen és felelőtlen állattartás következményét is látják a gyereknek.

Kirándulásokat is szerveznek, ép aktuálisan szülőbarát módon szünidőkhöz szervezik tavaszi és őszi minőségi egyedi szabadidős programjaikat.

Minden általuk szervezett program tartalmas természet közeli és nem csak testi de teljes lelki és szellemi feltöltődést is garantál.

Jelenleg egyeztetés van több iskolával is Természetismereti élményprogramjaik kapcsán mely programjaikat házhoz viszik így a gyerekeket nem kell utaztatni, itt helyben és a környékben tanulóknak kínálnak remek lehetőséget az aktív tartalmas szabadidő eltöltésére melyhez már most május június hónapokban is van lehetősége az óvodáknak, iskoláknak, szakközépiskolásoknak csatlakozni. Minden programjuk egyedi és megismételhetetlen. Jelenleg Mikrobiológiai állomást hívtak a városunkba és Erdőjáró élményprogramokkal is gazdagodhatnak majd a gyerekek.

Új hír hogy szerződött partnerei lettünk szülők kérésére több iskolának is, így már a gyerekek is megtapasztalhatják, a természet közeli élményeket miközben a közösségi szolgálat órái telnek.

A tavalyi év decemberétől kezdve indult el felnőtteknek szóló programjuk a gyógynövényes és gombás előadás sorozatuk havi kettő alkalommal kínált a résztvevőknek tartalmas kikapcsolódást. (a gombák csodálatos világával és a gyógynövényekkel egészen a gyógy gombákig és a fototerápiáig bezárólag.)
Előadásokhoz kapcsolódó Gyógynövényes Gombás élménytúráikon havonta, buszos kirándulásaikon tavasszal és ősszel évi két alkalommal lehet részt venni. Programjaikban pedig Erdőfürdőre a lelki egészségért indul a jelentkezési lehetőség májustól, és Gombás gasztronómiai ínyencség kóstolására is lesz, lehetőség mely által igyekeznek támogatni a környék termelőit is.

A SuperdogHome területe Ökológiai gazdálkodás, Gyógy- fűszernövény kert és Madárbarát kert is egyben, melyben még egy teljesen egyedi biológiai fürdőtó is található. A csodálatos superdogok otthona, mellett védett, fokozottan védett állat és gazdag növényvilága, vízi élővilága is egyben. Európában, egyedülálló kertjükben jelenleg is zajlanak a madárvédelmi, természetvédelmi és immár kertészeti tevékenységeink is.

Tavasz kapcsán kertészkedés igazi gyógyír és legjobb orvossága testünknek, lelkünknek. Vallják

Ennek kapcsán hívták meg a 100. éves Bálint Gyuri bácsit, előadás sorozatuk befejező ünnepi előadására az Ország Bálint gazdáját Kiskunfélegyházára. Családi és közösségi kertek címmel tart előadást a kertészmérnök, előadást követően személyre szólóan is sok jó tanáccsal látja el az érdeklődőket, kérdésükre választ kaphatnak a részt vevők illetve könyveit, CD- lemezeit is megvásárolhatják a rendezvényen.

Gyuribácsi telefonon elmesélte már nagyon várja a találkozást, melyben szemügyre veszi a SuperdogHome majd egy hektáros területét kertjét, kedves kis városunkat.

Lelkiekben felkészült, a találkozásig üdvözletét küldi Kiskunfélegyháza és környéke minden egyes lakójának, akikre jó szívvel gondol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.