Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. December 11. 10:06, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Az öröm lángja is fellobbant városunk adventi koszorúján

Az öröm lángja is fellobbant városunk adventi koszorúján

Az esős idő ellenére is sokan megjelentek december 10-én a Városháza előtt harmadik alkalommal megrendezett gyertyagyújtási ünnepségen.

Az időjárási körülmények miatt az ünnepség színvonalát emelő fellépők, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola emelt szintű ének-zenei képzésre járó kicsinyek kórusa a Polgármesteri Hivatal árkádja alatt sorakozott fel, ahol Bajzák Andrea ifjúsági referens köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően Geszler Péter, a Sarlós Boldogasszony templom plébánosa osztotta meg ünnepváró gondolatait. Beszédéből megtudhattuk, hogy mit jelent az adventi koszorún a három lila mellett a rózsaszín, mely az öröm gyertyája.
A plébános egy mogorva pásztor Szent Józseffel, majd a Szent Családdal és a gyermek Jézussal való találkozásának történetet mesélte el, mellyel tökéletesen tudta szemléltetni még legapróbb hallgatóságával is, hogy mi az öröm, honnan fakad és miről is szól az adventi út, melynek a vége Betlehemben a gyermek Jézus jászolánál van.

- Rövid kis legenda, amelyben azt halljuk, ahogy egy mogorva és morcos pásztor rátalál az Isten szeretetére és az ő szívében ez örömöt és boldogságot fakaszt. Ez a legenda jól megmutatja adventi utunk célját. Mert a cél pontosan az, hogy a mogorvaságból, a zord hideg sötétből eljussunk Betlehembe, eljussunk a betlehemi gyermek Jézus jászolához, hogy megtapasztaljuk azt az örömöt, ami nem egyszerű, kacagás, vidámkodás, jókedv, hanem a szív és a lélek mélyéből fakadó isteni öröm. Ezt az örömöt nem veheti el semmi és senki.

Mindannyian megküzdünk. Nemcsak adventkor, hanem az év minden napján saját gondjainkkal, saját feladatainkkal, problémáinkkal, munkánkkal. MIndannyiunkat körbevesz olykor-olykor az aggodalom, a félelem, amikor a családunkra, szeretteinkre tekintünk. Mindannyiunk szívét nyomja az élet súlya és ránk nehezedik az élet terhe. De a keresztény ember mindig azzal az örömmel él, amelyet az Isten fakaszt az ő szívében és lelkében. Találjunk rá ebben az előttünk álló két hétben arra az örömre, mellyel az Isten fordul felénk, melyet semmi nem vehet el. Arra az örömre, mely abból fakad, hogy az Isten közel van hozzám, az Isten közelít felém. Ott akar lenni az életemben, jelen akar lenni az örömömben, a szomorúságomban, a fájdalmamban, a boldogságomban. Fakadjon az az öröm abban, hogy az Isten velem van és soha nem akar engem elhagyni. Mindig velem lesz, hiszen ezért lett emberré, ezért jön közénk egy kisgyermekben – zárta gondolatait Geszler Péter atya.

Az ünnepség további részében a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola emelt szintű ének-zenei képzésre járó kicsinyek kórusának előadását hallhatták a megjelentek. Elsőként az 5. osztályosok Campanella Csengettyű Együttese Nagyné Mészáros Erika vezényletével adta elő műsorát, majd következett a Kicsinyek Kórusa, szintén Nagyné Mészáros Erika vezényletével, illetve Szatmári Imre zongorakíséretével.

A lélekmelengető előadás után Drozdik Márta és gyermekei: Bogi, Bíborka és Bátor, Balla László alpolgármesterrel közösen gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)