Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 05. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: vezess.hu

Az órapörgetés ellenszere

Az órapörgetés ellenszere

Kilométer-számlálót pörgetni elítélendő dolog, amit, ha bizonyítható, a törvény is büntet.

Ezt a virágzó iparágat azonban a vevők is táplálják. Álomképet kergetünk, amikor 10 éves autót keresünk újszerű állapotban, újrafújt elem nélkül, sérülésmentesen, 100 000 kilométerrel - szögezte le a tényt a vezess.hu internetes portál. A valóságban egy átlagos középkategóriás autó ennyi idősen túl van a kétszázezren és nagy eséllyel pár kisebb-nagyobb sérülésen. Mindig vannak kivételek, de ezek ritkák és a legeslegritkább esetben bukkannak fel a szabadpiacon.

Egy használt autó lehet jó állapotban 3-400 ezer kilométer után is, ha vigyáztak rá, hosszabb utakra használták és időben szervizelték, a megfelelő alkatrészekkel. Ezek az autók azonban Magyarországon szinte eladhatatlanok. A potenciális vevők menten tovább kattintanak, amint meglátják a valós óraállást.

Fotó: Egy márkaszervizes, valós óraállású Ford Mondeo 2,0 TDCi óracsoportja. Reálisan 4-6 év alatt eléri ezt a futásteljesítményt egy dízel vállalati autó. Innentől aztán valahogy nem gyarapodnak a kilométerek (Forrás: vezess.hu)

Kevés kilométerrel bezzeg azonnal vonzóvá válik egy autó, bár lehet, hogy anyataxinak használták, naponta 22-szer indították újra, hogy megtegyen újabb 3 kilométert a bolttól az óvodáig a budapesti kátyúkon keresztül, ahol leszakadt már a fél futómű, elkopott a kuplung, a motor pedig tele van olajsárral. Mégis ez az autó fog előbb „boldog” gazdára találni, mert kevés kilométeres.

Aki képes a valóságot megemészteni, ne óraállás szerint keressen használt autót, hanem a jelenkori állapota alapján! Aki pedig az illúziót részesíti előnyben, megveheti azokat a használt benzines és dízel autókat, amelyek kilométer-számlálója visszatért a vevőknek tetsző, mindenképpen 200 000 kilométer alatti értékhez és az évek múlásával csak nem akar 180 000 fölé menni.

A legfontosabb azonban a meglévő szervizdokumentáció és legalább a nagyobb étékű autók márkaszervizes átvizsgálása.

Címlapfotó forrása: 24.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit