Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Augusztus 19. 22:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Az iparosok munkája örök

Az iparosok munkája örök

Ma (augusztus 19-én) nyitotta meg kapuit „Régi szakmák és Műhelyek bemutatása” és Mindszentiné Kun Mandula festmény és grafika kiállítását.

Minden évben augusztus 20-án megrendezik az iparosok, iparművészek kiállítását, a tavalyi kiállítás igen nagy volumenü volt, hiszen az udvartól és a másik teremtől kezdve mindenhol iparosok és olyan emberek, akik különböző kézzel készített dolgokat gyártanak. Ebben az évben igaz kisebb kiállítást rendeztek, de egyben újítottak is, mert a faldekorációt Mindszentiné Kun Mandula a saját festményeivel dekorálta ki. Az iparosok pedig aláalkották az ő régi gépeikkel és saját kezükkel a remekműveiket. Talán az újításnak köszönhetően lett olyan egyedi és érdekes a kiállítás, hogy mindenképpen érdemes megtekinteni.

Makai Lászlóné a Félegyházi Ipartestület elnöke a kiállítás nyitányaként köszöntötte a díszvendégeket, közöttük Szabó Lászlót az IPOSZ alelnökét, Csányi Józsefet városunk polgármesterét és Rátkai Zsuzsa grafikust.

A polgármester úr ünnepi szavaival méltatta a kiállítás színvonalas kivitelezését és megköszönte a sok munkát mind az iparosoknak, a kiállítás rendezőinek, segítőinek, és külön Mindszentiné Kun Mandulának a stílusos és művészi dekorációért.

Mandula képei önmagukban is pompás alkotások, ha szobánk falát díszítik, de az ipaművészek kiállításán más tartalommal is feltöltődnek az alattuk, mellettük elhelyezett iparosok által készített tárgyak jóvoltából.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.