Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 09. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Az Invitel inkább a percalapú telefonadót támogatja

Az Invitel inkább a percalapú telefonadót támogatja

Olyan adó, amely mindenkinek az érdekeit azonos mértékben figyelembe veszi, nem létezik.

Az Invitel úgy látja, hogy az új adó bevezetése kapcsán különösen nagy hangsúlyt kell helyezni arra, hogy olyan döntés szülessen, amely messzemenőkig szem előtt tartja a hátrányos helyzetű előfizetők érdekeit. Közülük sokak számára a vezetékes telefon jelenti az egyetlen kapcsolattartási lehetőséget a külvilággal, ez a telefonálás egyetlen fenntartható formája. A szociálisan rászoruló családok vagy egyedülálló idősebb emberek sok esetben kizárólag a saját elérhetőségük érdekében fizetnek elő telefonszolgáltatásra.

Mindezek alapján az Invitel álláspontja továbbra is az, hogy a felmerült lehetőségek közül – ha már mindenképpen bevezetésre kerül ez az adótípus – a percalapú adóztatás a leginkább elfogadható, mivel az arányos közteherviselés elvét követi. A cég szerint ellenkező esetben ez a rászoruló ügyfélkör még a vezetékes telefon előfizetését is felmondani kényszerülne és így végleg elérhetőség nélkül maradhatna.

Minden jel arra utal, hogy az új adót néhány hónapon belül bevezetik. Az Invitel közleményében azt írja: nem tehet mást, minthogy továbbra is maximálisan szem előtt tartja és képviseli az előfizetők érdekeit az egyeztetéseken, elsősorban az arányos közteherviselés elvének szellemében. Ezért a vállalat, továbbra is nyitott a tárgyalásokra és a további részletek tisztázására a pénzügyi kormányzattal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.