Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2012. Január 14. 14:41, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség hatására bekövetkező agyi elváltozások az alkohol és a drog hatásaihoz hasonlóak – állítják a kutatók előzetes vizsgálatok alapján. A felfedezés segíthet az addikció megfelelő kezelésében.

Kínai tudósok 17 fiatal internetfüggő agyi állapotát vizsgálták meg, s megállapították, hogy az internetfüggőség klinikai rendellenesség, amelynek legfőbb jellemzője a kontroll nélküli internethasználat. A Hao Lei által vezetett kutatók a Kínai Tudományos Akadémián, Wuhan városában 14 és 21 év közötti fiatalokon végeztek el agyi képalkotó vizsgálatokat - írja a BBC.

Harmincötből 17 esetben állapították meg az internet függőségi zavar (IAD) fennállását, miután igennel válaszoltak a következő kérdésre: „Többször próbált-e már leszokni az internetfüggőségről?”.

Emellett a függőséggel diagnosztizáltaknál speciális MRI képalkotó vizsgálatok elváltozásokat mutattak az agyi fehérállományban. Dr. Hao Lei megállapította: „Az eredmények azt mutatják, hogy az IAD rendellenességet okoz a fehérállományban, amely befolyásolja az érzelmet, a figyelmet, valamint a döntéshozatalt és kognitív kontrollt. Az IAD tehát idegi és lelki problémákkal párosul, amely kontroll zavarokat generál' - magyarázta a szakember.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: internet, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 10. 08:01, péntek | Belföld

Dömötör: mivel nincs vakcina, csak lassítani lehet a járványt

Mivel nincsen vakcina a koronavírus ellen, ezért a legtöbb, amit tenni lehet, hogy lassítják a terjedését - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 csatornán.

2020. Április 10. 07:10, péntek | Belföld

Jelentősek a fagykárok a gyümölcsültetvényekben

Jelentős virág- és rügykárokat okoztak a hazai gyümölcsösökben a március végi és április eleji hideg és az éjszakai fagyok, így idén már a legtöbb gyümölcsfajnál legfeljebb csak közepes lehet a gyümölcstermés

2020. Április 10. 07:06, péntek | Belföld

Már közel 1200-an igazoltan koronavírus-fertőzöttek, meghalt 11 beteg

Több mint 110-en gyógyultan hagyhatták el a kórházat.

2020. Április 10. 06:29, péntek | Belföld

A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a csalók

A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a koronavírusos csalók, akik elsősorban pénzt, személyes adatokat és internetes jelszavakat akarnak kicsikarni áldozataikból - hangzott el az M1 csatornán.