Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2012. Január 14. 14:41, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség hatására bekövetkező agyi elváltozások az alkohol és a drog hatásaihoz hasonlóak – állítják a kutatók előzetes vizsgálatok alapján. A felfedezés segíthet az addikció megfelelő kezelésében.

Kínai tudósok 17 fiatal internetfüggő agyi állapotát vizsgálták meg, s megállapították, hogy az internetfüggőség klinikai rendellenesség, amelynek legfőbb jellemzője a kontroll nélküli internethasználat. A Hao Lei által vezetett kutatók a Kínai Tudományos Akadémián, Wuhan városában 14 és 21 év közötti fiatalokon végeztek el agyi képalkotó vizsgálatokat - írja a BBC.

Harmincötből 17 esetben állapították meg az internet függőségi zavar (IAD) fennállását, miután igennel válaszoltak a következő kérdésre: „Többször próbált-e már leszokni az internetfüggőségről?”.

Emellett a függőséggel diagnosztizáltaknál speciális MRI képalkotó vizsgálatok elváltozásokat mutattak az agyi fehérállományban. Dr. Hao Lei megállapította: „Az eredmények azt mutatják, hogy az IAD rendellenességet okoz a fehérállományban, amely befolyásolja az érzelmet, a figyelmet, valamint a döntéshozatalt és kognitív kontrollt. Az IAD tehát idegi és lelki problémákkal párosul, amely kontroll zavarokat generál' - magyarázta a szakember.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: internet, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 12:36, péntek | Belföld

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2021. December 03. 10:04, péntek | Belföld

Őrző-védő cégek vezetője ellen indult eljárás milliárdos csalás gyanúja miatt

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést

2021. December 03. 08:00, péntek | Belföld

Hibát találtak egy csokimikulásnál

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot a fogyasztóvédelem - jelentette be Schanda Tamás.

2021. December 03. 05:00, péntek | Belföld

Érkezik az igazi tél a hétvégére

Hideg és havazás is várható a hétvégén, a meteorológiai tél első hétvégéjén, néhol mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.