Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 17. 15:11, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik a városföldi gyilkost

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik a városföldi gyilkost

Hétfőn elrendelték annak a városföldi férfinek az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint szombat reggel egy késsel megölte az élettársát, majd öngyilkos akart lenni.

Éppen emiatt az előzetest a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogja tölteni.

Magába roskadtan ült hétfőn délután a Kecskeméti Járásbíróság első emeleti folyosóján B. István, várva az előzetesről döntő ülésre. Az 55 éves férfit láthatóan zavarta a média jelenléte, több alkalommal is szóvá tette, hogy fénykép-és videófelvételek készülnek róla. Bal kezén kötés volt látható. Röviden beszélt ügyvédjével, aki kérdésünkre azt mondta, nem nyilatkozhat az ügyről.

A városföldi férfit gyilkossággal gyanúsítja a rendőrség. Mint azt dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a férfi és 66 éves élettársa között már hosszú ideje konfliktusok voltak és mindketten rendszeresen italoztak. A nő az utóbbi időben kétszer is eltörte a bokáját, ami miatt legyengült és a mozgásában korlátozva volt.

Szombat reggel ismét veszekedni kezdtek, ám ez az eset tragikus véget ért: a férfi az ágyban fekvő nőt egy borosüveggel kétszer fejbe vágta, majd egy késsel mellkason szúrta. A szúrás miatt az élettárs a helyszínen meghalt. A férfi ezután a háztól nem messze, egy bokros területen öngyilkossági szándékkal a saját karját is megvágta, a rendőrséget a férfi fia értesítette. Kórházba szállították, majd a nyomozók a férfit még aznap délelőtt őrizetbe vették és a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt a bűncselekményt a törvény 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A főügyészég vasárnap indítványozta a gyanúsított letartóztatását, két ok miatt. A vádhatóság szerint fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, és az is megalapozottan feltehető, hogy B. István tanúk megfélemlítésével vagy befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. Mint megtudtuk, az ügyészség az előzetes letartóztatás végrehajtását – a gyanúsítottnál fennálló öngyilkossági hajlamra tekintettel – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben indítványozta, amely a Budapesti Fegyház és Börtön területén belül helyezkedik el. Czakkerné dr. Pásztor Anita nyomozási bíró eszerint is rendelte el harminc napra az előzetest. Mint az ügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, a gyanúsított beismerő vallomást tett.

(Forrás: BAON)

Címkék: gyilkos, városföldi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.