Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Szeptember 30. 08:43, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Az időseket ünnepelték Kiskunfélegyházán

Az időseket ünnepelték Kiskunfélegyházán

Az Idősek Világnapja alkalmából szeptember 29-én a város több pontján is ünnepelték a szépkorúakat.

A délelőtt folyamán a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai, majd a Tóth Kálmán utcai, végül a Csanyi úti telephelyén, délután pedig a Móra Ferenc Művelődési Központban köszöntötték városunk nyugdíjas korú generációját.

- Az idősek és a nagyszülők imái ajándékok. A bölcsességük nagy lendületet ad az egész társadalomnak. Mindenek előtt azoknak, akik túlságosan elfoglaltak, vagy túlságosan szétszórtak. Ferenc pápa lényegre törő szavai újra és újra megtanítják nekünk, hogy a kincs itt van a szemünk előtt. A tapasztalatból származó tudás kincse, melyet időseinktől kapunk, pótolhatatlan és megismételhetetlen. Ahogy a Szent Atya is figyelmeztet, álljunk meg a rohanásban, csendesedjünk el és figyeljünk oda azokra, akiknek jelenünket köszönhetjük. Kívánom, hogy tudjunk erőt meríteni történeteikből, példát kitartásukból és melegséget szeretetükből. Kívánom, hogy gyermekeinket úgy neveljük, hogy tisztelettel, csodálattal forduljanak a szépkorúak irányába, így ők is megkaphatják a megérdemelt figyelmet és gondoskodást. Szüleink, nagyszüleink az életünk kezdete óta gondoskodnak rólunk, irányt mutatnak, hogy mindig tudjuk a helyes, követendő utat. Mi gyermekek, unokák akkor adjunk nekik a legnagyobb ajándékot, ha rohanó életünkben megállunk és a legértékesebből, az időnkből ajándékozunk nekik. Én biztos vagyok benne, hogy csakis ebben az édes szimbiózisban élhetjük életünket a legnagyobb harmóniában – mondta köszöntő beszédében dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke.

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény nevében Magyariné Tóth Erika intézményvezető köszöntötte az ellátottakat:

- Sorsunkat talán legszebben egy fa szimbolizálja. Először még kis magonc, majd sudár lesz termete, tele van zöld levelekkel, rüggyel. Virágba borul, termést hoz, aztán lehullajtja sárguló leveleit, majd téli álmot alszik. Önök most hol is tartanak? A levélhullatásnál, ami ősszel történik. Ősz van a természetben és van az életutunkban is. De ilyen tájt azért még bőven simogat még minket a napsugár. Az önök élete is erről szól. Nehézségek közepette felnevelték, majd útjára bocsátották gyermekeiket, most pedig unokáik életét egyengetik türelemmel és alázattal. De ahogyan az ősz tud szomorú lenni, az önök életében is vannak nehézségek. Már nem tudnak olyan könnyedén, gyorsan mozogni, hol itt fáj, hol ott fáj. De a szívükben az érzelem és a szeretet az nem öregszik. Megvívták már az élet nagy csatáit, a lelkükben dúló viharok lecsendesedtek. Az élet adta tapasztalatok bölcsességgé nemesedtek. Ma már tudják, mindennek rendelt ideje van. Helye van az ég alatt minden akaratnak. Kívánom idős és szépkorúaknak, hogy bajaik és problémáik ellenére is élvezzék életük minden pillanatát, mert hatalmas ajándék az élet. Éppoly nagy kincs, mint ahogy embernek születtünk. Az év minden napján érezzék a család és a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van önökre, hogy vannak dolgok, amiket önök jobban tudnak és vannak olyan dolgok, amiket csak önök tudnak.

Az ünnepi köszöntőket követően a megjelentek vidám előadást láthattak városunk óvodásaitól, a Balázs Árpád Művészeti Iskolatanáraitól, hangszeres diákjaitól és a Batthyány Lajos Általános Iskola ének-zene tagozatos növendékeitől.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)