Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Március 19. 11:26, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Az idei évben megújítják a játszótereket és az utakat is tökéletesítik a Móravárosban

Az idei évben megújítják a játszótereket és az utakat is tökéletesítik a Móravárosban

Lakossági Fórumra invitálta az 1. számú választókörzet lakóit dr. Réczi László önkormányzati képviselő március 14-én.

A Platán utcai Általános Iskolában megrendezett fórumon tiszteletét tette Csányi József polgármester és dr. Faragó Zsolt jegyző is, akik a város eddigi beruházásairól és a jövőbeli terveiről adtak tájékoztatást az érdeklődőknek.

Réczi László elmondta, hogy az elmúlt időszak legnagyobb és legfontosabb beruházása a Nefelejcs utca újraaszfaltozása volt, ami 130 millió forintba került. A fő célok közé tartozik továbbra is, hegy eltűnjenek a Móravárosban a földes utak. Ez a Tavasz és a Szeder utca befejezését jelenti. Emellett a Honvéd pálya mögötti részen a Platán és Lugas utcát összekötő út is új, szilárd burkolatot kap. A jövő év tervei között szerepel, hogy a város önerőből aszfaltozza le a garázssor előtti, nagyon rossz állapotba került útszakaszt, a Szőlő utca pedig egy kopóréteget kap.

- Az elmúlt időszak legnagyobb és legfontosabb beruházása a Nefelejcs utca újraaszfaltozása volt, ami 130 millió forintba került. A fő célok közé tartozik továbbra is, hegy eltűnjenek a Móravárosban a földes utak. Ez a Tavasz és a Szeder utca befejezését jelenti. Emellett a Honvéd pálya mögötti részen a Platán és Lugas utcát összekötő út is új, szilárd burkolatot kap. A város önerőből aszfaltozza le a garázssor előtti, nagyon rossz állapotba került útszakaszt, a Szőlő utca pedig egy kopóréteget kap – fejtette ki részletesen dr. Réczi László önkormányzati képviselő a körzetére vonatkozó újításokat. A képviselő reményei szerint 2020-ra a volt orvosi rendelő előtt a Szeder és Platán utca kereszteződése is megújul.

A fentiek mellett a képviselő kihangsúlyozta az utak aszfaltozása és felújítása mellett, hogy a Móraváros mindkét játszóterét is szeretnék még idén megújítani, játékokkal bővíteni, melynek kivitelezését mintegy 10 millió forintból kívánják megvalósítani.

Dr. Réczi László beszámolójának zárásaként megköszönte a jelenlévőknek, hogy a városrész lakói a fejlesztéseket tekintve nagyon lelkesek és együttműködőek, melynek köszönhetően a város segítségével közösen, nagyon sok járdaszakasz is megújul.

Csányi József polgármester a Zöld város program munkálatait, terveit részletezte a fórumon. Beszédében kiemelte, hogy a város dinamikus fejlesztése a jövőben is folytatódni fog mind az utak építése, illetve az egészségügyi ellátás bővítése és korszerűsítése terén.

A fórum zárásaként a megjelentek elmondhatták észrevételeiket és választ kaptak az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok