Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2019. Március 13. 12:12, szerda | PR

Az ideális szőnyeget keresi?

Az ideális szőnyeget keresi?

A szőnyegek nem véletlenül részei az emberi civilizációnak évezredek óta. Nagyon praktikus, sokoldalúan használható és könnyen kezelhető bútordarabok, amelyek hozzájárulnak az otthonosság érzéséhez.

Az egyik legősibb találmány

A keleti kultúrákban - az arab országoktól egészen a Távol-Keletig - több ezer éve űzik művészi szinten a szőnyegkészítést. Az, hogy itt annyira alapvetőek voltak ezek a lakástextilek, azért is van, mert az emberek az otthonaikban közelebb voltak a földhöz. Ez nem mindenhol tűnt el, például a nomád mongolok vagy arabok a mai napig a szőnyeg leterítésével ‘bútorozzák be’ a lakóterüket.
Igaz, a mi lakberendezési kultúránkban ez csak egy elem a sok közül, de mégis nagyon fontos. Ha jól használjuk, rengeteget tesz hozzá az otthonhoz, mind praktikumban, kényelemben, mind vizuálisan.
Lássunk pár alaptrükköt a hozzáértőktől!

Hidegnek érezzük a szobát?

Nagyon jó eszköz a szőnyeg arra, hogy melegebbé tegyen egy helyiséget. Sokat ad komfortban egy puha, kellemes szőnyeg a földön, de a falon is kitűnően használható hőszigetelőként.


Emellett ezek a darabok meleg színekben választva - gondoljunk a málnavörösre, burgundira, narancsra - a hőérzetünket is pozitívan befolyásolják. Lehet, hogy például bérlőként nincs lehetőségünk átfesteni a falat, de leterítve egy szőnyeget nagyban javíthatunk a ridegnek érződő belső tér hatásán.

Nem tudjuk szétválasztani a tér funkcióit?

Kis helyiségek helyett sok helyütt vannak nagy terek, ahol mondjuk egyszerre dolgoznánk, fogadnánk vendéget, főznénk, étkeznénk. A szőnyeg nagy szerepet játszik abban, hogy összeköti, illetve elválasztja az egyes részeket. Egy nagyobb változat a játszó-lakó területet kijelölheti például, míg a konyha sarok már csempés padlójú lehet.
Azt is észrevehetjük, hogy egy-egy szép darabot leterítve befejezetté válik a tér, és komplettnek tűnik a berendezés.

Fontos az összhang

Hatalmas szerepe van abban, hogy ez a befejezett ‘kép’ jó érzést, benyomást kelt-e, hogy sikerül-e anyagban, színben összehangolnunk a szőnyeget a többi berendezési tárggyal.
Az árnyalatok jó összerendezése azt is jelentheti, hogy egy színnek a típusait használjuk - például napsárga, kénsárga, vagy épp a 2019-es tavasz-nyári szezon kedvence, a körömvirág sárga kerül a helyiségbe - , vagy pedig egymáshoz jól illeszkedő színeket.
Különösen kellemes, egységes hatást kelt, ha a szőnyeget a többi lakástextillel, így az ágytakaróval, párnákkal, függönnyel tartjuk szín szempontból harmóniában.
Fontos tehát, hogy vagy egy meglévő szőnyeghez bútorozzuk be a szobát, vagy a meglévő szoba minden elemét figyelembe véve válasszuk ki a szőnyeget. Érdemes minél nagyobb választékból, minél gondosabban döntve kiválasztani jövőbeni kedvenceinket!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 07. 09:18, kedd | PR

Három ok, amiért érdemes szakács állást keresned

Ha még nem döntötted el, hogy mi szeretnél lenni, és érdekelnek az ételek, akkor érdemes utánanézned, hogy milyen lehetőségek vannak a szakács állásokban. Hozunk három okot, amiért izgalmas lehet.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 08. 09:55, hétfő | PR

Ragasztók, a modern kori lovagok

Ismered a mondást, hogy belovagol és megoldja a problémát? A háztartási ragasztók pont ezt teszik! Nélkülük nehezebb lenne az életünk. Íme hét olyan ragasztó, ami nem hiányozhat otthonról.