Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Az év utolsó vására vasárnap lesz

Az év utolsó vására vasárnap lesz

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. december 10., vasárnap.

Állatok beengedése az állatorvos megérkezése után!

Állatorvosi igazolás Kötelező!

A vásár állatorvosi felügyelete 7-8 óra között kerül biztosításra, állatbeengedés csak ekkor lehetséges!

MINDEN ÉLŐÁLLAT BESZÁLLÍTÁSA CSAK ÉRVÉNYES ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI IGAZOLÁSSAL, SZÁLLÍTÓLEVÉLLEL TÖRTÉNHET (JUH, KECSKE, SERTÉS, SZARVASMARHA, NYÚL EGYÉB ÉLŐÁLLAT)

A vásárba kérődzők beszállítása engedélyezett.
Az országon belüli ló forgalmazással, ló szállítással kapcsolatban élőállat vásárra lovat bevinni, behajtani, lerakni csak 1 éven belül elvégzett, negatív szerológiai lelet és lóinfluenza elleni immunizálás igagazolásának birtokában lehet.
A vásár területére csak olyan kutya szállítható be, amely a törvény és a végrehajtási rendelet szerint mikrochippel megjelölt és a “Pet-Vetdata” rendszerben regisztrált.
A vásár területére kizárólag olyan sertésállományból származó egyed engedhető be, amely állományokban a nemzeti mentesítési tervben előírt vizsgálatokat elvégezték.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala élelmiszerlánc-felügyeleti hatáskörben eljárva a hatóság megtiltja a 2023. december 10-i kiskunfélegyházi vásárba a baromfi és kedvtelésből tartott madarak beszállítását.

A fentilek betartását kirendelt hatósági állatorvos ellenőrzi.

Fotó: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)