Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 19. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: ÉrdekesVilág

Az erdőben hagyott japán kisfiú elmesélte, hogy élte túl hat napig

Az erdőben hagyott japán kisfiú elmesélte, hogy élte túl hat napig

Órákon át gyalogolt az erdőben, míg egy elhagyott laktanyához nem ért, ahol meg tudta húzni magát.

Egy elhagyott katonai bázison húzta meg magát a hat nap alatt, amíg a mentőcsapatok meg nem találták – ezt mesélte a kórházból kiengedett hétéves japán kisfiú, akit a szülei büntetésként hagytak egyedül Japán legészakibb szigetének egyik hegyvidéki erdejében.

Tanuka Jamato a kórház előtt összegyűlt újságíróknak elmondta: nagyon félt, amikor egyedül hagyták, és szülei kocsija után akart menni, de annyira sírt, hogy rossz irányba indult el. “Azt hiszem, úgy öt órán át gyalogoltam” – mesélte. Végül elért egy elhagyott katonai laktanyához, ahol talált egy épületet, ami nem volt bezárva. “Fáztam, ezért bementem, hogy ott aludjak” – emlékezett a kisfiú

A következő hat napot az épületben töltötte, élelme nem volt, de talált egy külső csapot, amelyből vizet tudott engedni magának. Hallotta a levegőben fölötte elhúzó helikoptereket, de úgy döntött, hogy nem megy tovább, hanem megvárja, amíg rátalálnak. Tanuka hozzáfűzte még, hogy jól van, és szeretne visszamenni az iskolába.

A gyereket azért hagyták ott a szülei az erdőben, mert megdobálta az autókat, és meg akarták büntetni. Ám mire visszamentek érte, már nem találták. A rendőrségen először azt állították, hogy a fiuk akkor tűnt el, miközben ők az erdőben ehető növényeket gyűjtögettek, de később elmondták, hogy miért hagyták ott.

A rendőrség nem emelt vádat a szülők ellen, de a történtek nagy vitát váltottak ki Japánban a közösségi médiában, és az egész ország szurkolt, hogy a kisfiú épségben kerüljön elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit