Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 30. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Az emlékek bennünk maradnak, amíg csak élünk

Az emlékek bennünk maradnak, amíg csak élünk

Az Idősek Világnapja alkalmából szeptember 28-án ünnepi műsorral kedveskedtek a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában lakóknak.

A jeles eseményen tiszteletét tette Rosta Ferenc alpolgármester, dr. Füstös Magdolna aljegyző asszony, dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke és Szamosi Endre önkormányzati képviselő is.

Rosta Ferenc alpolgármester városvezetésünk nevében ekképpen köszöntötte az otthon lakóit:
- A rohanó időben bizony nagyon gyorsan tovasuhan az ifjúság tündérszép tünékeny világa. Az egykori búzavirág kék szemű, szőke lányból ráncos öreg nénike lesz, míg a dús fekete hajú izmos legényből reszkető kezű bácsika. Közben pedig azt szeretnénk, hogy olykor-olykor megállna az idő. Legalább néhány órára… Legalább lassabban múlna, hogy minél tovább élvezhessük földi létünket, láthassuk a teremtett világ szépségeit, az élet megannyi apró csodáját. Az emlékek azonban bennünk maradnak és felidéződnek. Kiválthatja egy szó, egy dallam, egy kép mindazt, amit maga alá gyűrt életünk. És a búzavirág kékje feloldódik az ég kékjében, a szőke lobogó haj a ringó aranysárga búzatáblában…

Az alpolgármester köszöntő szavait követően Gálig Erzsébet, az intézmény igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket Móricz Zsigmond figyelemreméltó szavait tolmácsolva, miszerint: „Az öröm abból ered, hogy valaki meg tudja látni azt, ami szép és jó az életben.„
- Idősnek lenni nem csak annyit jelent, hogy sok esztendőt megélünk. Az időskor gyümölcse a bő élettapasztalat, melyet a gondokkal terhes, vagy felhőtlenebb évek-évtizedek alatt szerzünk magunk vagy mások példáján okulva, s e tapasztalatokat tovább kamatoztatjuk családunk, közösségünk javára. Nekünk fiatalabbaknak szükségünk van erre a megszerzett tudásra, élettapasztalatra, hiszen mint előttünk járó nemzedék magukban hordozzák és átadják számunkra mindazokat a hagyományokat, értékeket, melyek nélkül nem lenne teljes az életünk – mondta az intézményvezető asszony.

Az ünnepi műsorcsokrot az intézmény dolgozóinak verses-dalos produkciója mellett Kovács-Csonka Szilvia és kisfia gitárzenével kísért énekekkel, valamint az Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékének és tanárának, illetve a Platán utcai Általános iskola 3/A. és 4/B. osztályos tanulóinak produkciója színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.