Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2019. Március 13. 12:10, szerda | PR

Az éjjeli lámpa típusai

Az éjjeli lámpa típusai

Talán az éjjeli lámpa az, ami kevesebb hangsúlyt kap, amikor megtervezzük a világítást otthonunkba és kiválasztjuk a megfelelő darabokat a szobákba és helyiségekbe. Ideje végre róluk is szót ejteni!

Ugyanis az éjjeli lámpákat is minden nap használjuk, nyilván kevesebb ideig világítanak, de fontos a szerepük. Olvasás, filmezés és pihenés közben, valamint az éjszakai alvás és együttlétek alatt is égve hagyhatjuk őket.

Ezen tevékenységek közben persze első sorban nem az éjjeli lámpa dizájnjára figyelünk, sokkal inkább a praktikus tulajdonságaira. Könnyen be-és kikapcsolható-e a lámpa, irányítható és szabályozható-e a fénye és fényereje. A lámpabúra nem lóg-e be olvasás közben nagyon az arcunkba. És a sort folytathatnánk tovább.

Álló, asztali vagy fali?

Az otthonunk stílusa, illetve, hogy melyik lakberendezési irány áll hozzánk a legközelebb határozza meg leginkább, hogy milyen típusú lámpát célszerű választani.

Emellett az ágy és a bútorok jelentik a legnagyobb támpontot még. Az éjjeli lámpa sokféle lehet. Sőt, bármilyen lámpát kinevezhetünk annak. Érdemes több hangulatfényt is elhelyezni a szobában, amelyek külön kapcsolhatóak. Így egy asztali lámpa lehet, hogy pont elég fényt ad ahhoz, hogy az ágyban sorozatot nézzünk, nem is kell, hogy mellettünk legyen egy dedikáltan esti használatra való éjjeli lámpa. Míg egy állólámpa, aminek esetleg még a feje is forgatható, de mondjuk nincs rajta lámpaernyő, sokkal erősebb és direktebb fényt ad, ami zavaró lehet, de öltözködés és olvasás közben kifejezetten jól jön.

Ha ketten alszunk az ágyban, és csak egyikünk szokott este olvasni, akkor mindenképp célszerű egy kisebb éjjeli lámpa, amely külön kapcsolható, és az éjjeli szekrényre tehető. Ha viszont együtt olvasunk, és egyszerre fejezzük is be, akkor az ágytámla felé, középre helyezett fali lámpa is tökéletes választás lehet!

Érdemes egy picit matekozni a magasságokkal, de mindenek előtt átgondolni a szokásainkat, és, hogy azokhoz melyik lámpát és funkcióját tudjuk a legjobban igazítani
.

Lámpa márkák

Az Elter kínálatában nagyon sok márkájú lámpát találunk, a legkülönfélébb stílusokban. TK Lighting és a Nowodvorski éjjeli lámpákra a letisztult formatervezés, modern stílus és északi hangulat a jellemző. Sok olyan lámpát találunk, amelyekben a fát kombinálják különböző anyagokkal.

Az Azzardo lámpákra a csillogás és fényűzés jellemző. Aki ilyen lámpát választ a hálószobájába, az egyfajta luxus életérzést csempészhet a mindennapokba. Az Amplex lámpákat a klasszikus stílus kedvelői fogják nagyon szeretni. Elegáns és időtálló darabok. A 4Concepts lámpák a modern, színes és játékos lámpákat képviselik, nagyon jó választás, ha különböző stílusokat szeretnénk keverni, hogy eklektikus legyen a végeredmény.

Végül a gyerekszobai éjjeli lámpákról és éjjeli fényekről is érdemes néhány szót ejteni. A gyerekek imádják a figurákat, kedvenc mesehőseikkel dekorált lámpákat. Az igazság az, hogy ezek egy-két évig biztosan tetszeni fognak nekik. Esetleg érdemes elgondolkodni azon, hogy egy minőségi, de semlegesebb dizájnú éjjeli lámpával akár kamaszkorukig is ellesznek, amíg a stílusukat újra gondolják.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:24, csütörtök | PR

Hogy válasszunk sikeresen cipőt webáruházból?

Az internetről rendelni könnyű, gyors és gazdaságos, épp ezért minél több mindent szerzünk be online, annál egyszerűbbé válik az életünk.

2019. Június 06. 19:22, csütörtök | PR

Az iroda bérlés és vásárlás dilemmája

Kisebb, közepes, de sokszor még nagyobb cégek esetén is felüti fejét a dilemma: anyagi szempontból megéri a saját iroda megvásárlása vagy inkább az irodabérlés az optimális választás?

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.