Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Március 12. 10:00, csütörtök | Belföld
Forrás: neon.hu

Az 'éjjeli baglyok' esélyesebbek a gazdagságra

Az 'éjjeli baglyok' esélyesebbek a gazdagságra

Tudod, hogy korán érdemes lefeküdni, hiszen ki kell aludnod magad a szép bőrért, a jó teljesítményért, mégis alig tudod magad tartani ehhez a szabályhoz? Ne félj, ez később kifizetődő lesz!

Tudod, hogy korán érdemes lefeküdni, hiszen ki kell aludnod magad a szép bőrért, a jó teljesítményért, mégis alig tudod magad tartani ehhez a szabályhoz? Ne félj, ez később kifizetődő lesz!

A Madridi Egyetem kutatói (végre nem britek, figyelitek!) egy közel 1000 tinédzser részvételével készült felmérés alapján arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik hajlamosak akár hajnali négyig is kukorékolni, mert biológiai órájuk ezt diktálja, később nagyobb valószínűséggel csípnek meg jól fizető állásokat.

A teszt két részből állt, először az egyetemista diákok legfontosabb tárgyakból szerzett jegyeit vizsgálták, majd induktív okfejtésen alapuló intelligenciateszteknek vetették alá a kísérleti alanyokat. (Dióhéjban: a deduktív következtetés jellemző pl. a matekra, amikor nagy törvényszerűségektől jutnak el az egyedi esetig, az induktív pedig a természettudományokra, amikor az egyedi esettanulmányok során határozzák és ismerik meg az adott jelenséget kiváltó törvényszerűséget.)

A jegyek tekintetében ugyan a pacsirták vitték a prímet, de kizárólag azért, mert, mint tudjuk, az oktatás a koránkelőknek kedvez, az induktív intelligenciateszten viszont a baglyok teljesítettek jobban. Ehhez a következtetési módszerhez kreativitásra, egyedi gondolkodásmódra és flexibilitásra van szükség, valamint magas intelligenciára, és a koncepcionális gondolkodás készségére.

Tudósaink arra következtettek, hogy akik rendelkeznek ezekkel az adottságokkal, nagyobb eséllyel kerülnek magasabb pozíciókba és kapnak több pénzt az erőfeszítéseikért. Nem csoda, hogy Barack Obama, Charles Darwin, Keith Richards és Elvis Presley is közéjük sorolható, de azért a pacsirtáknak sem kell elkeseredniük. Számos nagyszerű elme került ki az ő fajtájukból is, mint pl. Napóleon. George W. Bush és Thomas Edison.

Te melyik csoportot erősíted?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma