Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 02. 11:52, szombat | Belföld
Forrás: Félegyházi Hírek

Az „Égbe szálló fohászok” a Szentatyához is eljutott

Az „Égbe szálló fohászok” a Szentatyához is eljutott

E címmel jelent meg Szász András legújabb könyve, melyet augusztus 3-án (vasárnap) mutatnak be a délelőtti érseki szentmise után az Ótemplomban.

Műfaját tekintve Magyarországon egyedülálló imádságos és énekeskönyv a környező települések katolikus imáinak és egyházi énekeinek legszebbjeit gyűjti egybe, százötven évre visszamenőleg. Megtalálható benne II. Rákóczi Ferenc fejedelem, gróf Széchenyi István és Móra Ferenc író legkedvesebb imája is. A gyűjteményt, a kötet szerzője Szász András író, újságíró, a kiskunfélegyházi hívek által rendelkezésére bocsátott régi imádságos és énekes könyvekből válogatta össze. A használattól elrongyolódott imádságos és énekes könyvek, bibliák némelyike a két világháború hadszíntereit is megjárta és túlélte a viszontagságokat. Híres festők festményeivel, metszeteivel illusztrált imakönyvet nagyon sokan készítettek, és készítenek napjainkban is. Szász András könyvében egyetlen reprodukció sincs. Annál több virág, pillangó, napkelte, napnyugta, tavasz, nyár, ősz és tél, egyszóval minden, ami Isten teremtette gyönyörű világunk része. A 124 oldalas, színes képekkel gazdagon illusztrált kiadvány ajánlóját Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye érseke írta. Az „Égbe szálló fohászok” kiskunfélegyházi imákat és énekeket tartalmazó könyv a Korda Kiadó gondozásában jelent meg.
A könyv egy példánya a Vatikáni Rádió közreműködésével a Szentatyához is eljutott.
http://www.katolikusradio.hu/archivum.php?mev=2014&mho=08&mnap=01&mora=22&mperc=00

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár