Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 16. 08:43, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Az Avatar újra minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje

Az Avatar újra minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje

Miután Kínában újból műsorra tűzték a mozik, ismét az Avatar lett minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje - írja a BBC hírportálja.

A 2009-ben bemutatott film tíz éven át birtokolta a címet, amíg meg nem jelent 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték.

Miután az elmúlt hétvégén az Avatart ismét bemutatták a világ legnagyobb filmes piacának számító Kínában is, 2,8 milliárd dollár (862,5 milliárd forint) fölé emelkedett a film világszintű, teljes bevétele.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta Kína a filmes piac legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. Az ázsiai országban a mozik néhány hónapja ismét nyitva vannak.

James Cameron Oscar-díjas Avatarja csak pénteken 4 millió dolláros bevételt hozott, mellyel már megelőzte a Bosszúállók: Végjátékot - közölte a mindkét filmet tulajdonló Walt Disney.

A Disney 2019-ben vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. A cégé lett a Titanic is, amely a harmadik legtöbb forgalmat produkáló mozifilm.

Cameron jelenleg az Avatar négyrészes folytatásán dolgozik. A következő film, amelynek bemutatását már többször elhalasztották, várhatóan 2022 decemberében lesz látható.

"Büszkék vagyunk, hogy elértük ezt a hatalmas mérföldkövet, de Jimet (James Cameron) és engem leginkább az dob fel, hogy a film ezekben a kiszámíthatatlan időkben visszatért a mozikba. Szeretnénk köszönetet mondani kínai rajongóinknak a támogatásért" - mondta az Avatar producere, Jon Landau.

Mielőtt ismét bemutatták Kínában, az Avatar az Egyesült Államokban 760 millió dollárt, nemzetközi szinten pedig mintegy 2 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el.

Címkék: avatar, film, kína, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.