Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 27. 10:00, szombat | Belföld
Forrás: origo.hu

Az autóbontóknak sem lesz könnyű

Az autóbontóknak sem lesz könnyű

Januártól az autóbontóknak minden egyes kibontott alkatrészt dokumentálniuk kell - így módosította a kormány a hulladékká vált gépjárművekről szóló rendeletét.

Januártól az autóbontóknak minden egyes kibontott alkatrészt dokumentálniuk kell - így módosította a kormány a hulladékká vált gépjárművekről szóló rendeletét.

Jelenleg az autóbontóknak mindössze a hulladékká vált és a tulajdonosoktól átvett gépjárművekről kell nyilvántartást vezetniük. A januártól hatályos módosítás ennél sokkal részletesebb nyilvántartást ír elő.

Naprakész nyilvántartás kell
A kiinduló előírás az, hogy minden kibontott és eladásra előkészített alkatrészről külön, naprakész nyilvántartást kell vezetni. Ebben rögzíteni kell, hogy melyik - bontásra átvett - járműből származik az alkatrész. Ehhez a bontási átvételi igazolás számát kell megadni.

A bontónak ezt követően garantálnia kell azt, hogy a bontott alkatrész - beépítve - alkalmas a közúti közlekedésre. Végül azt kell rögzíteni a nyilvántartásba, hogy a kibontott, és megfelelő alkatrészt mikor adta el a bontó cég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -