Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Április 28. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Az Audi TT Ultra Quattro hangol a Wörtherseere

Az Audi TT Ultra Quattro hangol a Wörtherseere

A Volkswagen konszern márkái iránt rajongók számára a nyár eleje egyet jelent az autós találkozók legnépszerűbbikével. Ausztria festői tava körül felcsendülnek a benzinnel átitatott szívnek kedves melódiák, s természetesen a gyártók sem hiányozhatnak a tuningolt autók fesztiváljáról.

Ahogy az lenni szokott, a VW mellett a Škoda és az Audi is tiszteletét teszi; ezúttal a négykarikások büszkesége kerül porondra, amely a maximális sportosság jegyében született, azt pedig roppant könnyű építésmóddal ötvözi. A TT Coupét ezúttal is a jól ismert kétliteres TFSI hajtja, ám a megszokott teljesítményszintek helyett most 310 lóerőt présel ki magából a turbós benzines, ami mellé már 1900-as percenkénti főtengelyfordulattól rendelkezésre álló 400 Nm társul.

Ha ez nem volna elegendő, az 1111 kg-os tömeg segítségével kialakított, 3,6 kg/le arányszám biztosan elismerést érdemel. Ennek hála 4,2 másodperces 0–100-as sprintet tud a TT, 1,3 szekundummal jobbat bármely hagyományos TT-nél, s még az RS Plusnál is egy tizeddel gyorsabban katapultál. A maximális tempó 280 km/h-ban állapodik meg. A mintegy 300 kg-os spórolás a szénszálas anyagok széles körű alkalmazásának köszönhető, karbonból van a B-oszlop és környezete, a tető, a hátsó traktus egy része és a padló is. Az esztétikumot könnyű légterelők, kristályfehér fényezés és aerodinamikai csomag szavatolja. az ülések az R8 GT-ből érkeztek, az üvegszál erősítésű alkatrészek pedig további 22 kg-tól szabadítják meg a tanulmányt. A nehéz extrákban persze nem dúskál az autó, de elektromos ablakok, légkondicionáló és elektromos parkolófék azért benne foglaltatik a csomagban. A TT Ultra persze szériagyártásban nem fog megjelenni, azonban a márka kiváló finomsággal lesz jelen a találkozón, s a tömegcsökkentés előnyeit is újabb mintapéldány mutatja be.

Címkék: audi, Audi TT, autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.