Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Május 19. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Az asztma világnapjáról emlékeztek meg a FONO-ban

Az asztma világnapjáról emlékeztek meg a FONO-ban

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az asztma világnapja alkalmából május 19-én a Fogyatékkal Élők Nappali Otthonában tartottak előadást.

Az intézmény dolgozói és gondozottjai nagy örömmel fogadták Tóth Katalint, az egészségfejlesztési iroda vezetőjét, aki gazdag képanyaggal illusztrálva ismertette az asztma kialakulásának folyamatát. Beszélt a rizikó faktorokról, valamint arról is, hogy milyen allergénekre kell odafigyelnünk a lakásban és a környezetünkben. A szakember részletesen körülírta az asztmás roham tüneteit és külön kitért arra is, hogy miképpen tudunk segítségére lenni egy asztmás betegnek.

- Próbálunk az intézmény gondozottjai számára minél színesebb programokat szervezni, hogy kellemesen tudják eltölteni nálunk a napjukat. Rendszeresen tartunk előadásokat is különböző témákban. Múlt héten például a Madarak és Fák Napja annyira megérintette gondozottjainkat, hogy szinte a hét minden napján volt ehhez kapcsolódó foglalkozásunk. Pl.: kézműves foglalkozás, környezetismeret, játékos vetélkedő stb. Szerdánként mindig egészségneveléssel kapcsolatos foglalkozást tartunk. Az előadásokat általában az intézmény két szociális gondozója tartja. Ezúttal úgy gondoltuk, hogy meghívjuk a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Irodát, hogy az asztma világnapja alkalmából egy szakember beszéljen erről a cseppet sem ritka betegségről - nyilatkozta lapunknak az előadás kapcsán Kérésziné Kocsis Mónika a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének csoportvezetője.

Az intézmény gondozottjai nagyon élvezték az előadást, kiváltképp azért, mert lehetőségük volt a véleményük kinyilvánítására, a témával kapcsolatos ismereteik kifejtésére, és bármikor feltehették bátran a bennük felmerülő kérdéseket is.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Asztma, efi, FONÓ

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok