Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 26. 09:20, hétfő | Helyi
Forrás: futsalhungary.hu

Az Astra elvette a HTE hazai veretlenségét

Az Astra elvette a HTE hazai veretlenségét

Az alapszakasz utolsó fordulójában lélektanilag fontos győzelmet aratott az Astra a bajnok HTE otthonában.

Dombó János, Krascsenics Petra és Godvár Katalin mérkőzés után egymástól teljesen függetlenül kiemelte, hogy CSAPATKÉNT verték meg az alapszakasz első helyezettjét.

Az első játékrészben a HTE játszott mezőnyfölényben, azonban csak kapufáig jutottak, s egyszer sem tudtak túljárni a remekül védő Farkas Katalin eszén. A gyors kontrákra berendezkedő Astra a 6. percben szerezte meg a vezetést, Rozmis Gabriella átadását követően Krascsenics Petra helyezett a hálóba. Mindent megtettek Pádár Anitáék az egyenlítés érdekében, de a befejezésekkel hadilábon álltak. Pedig az Astra gyakorlatilag a komplett kezdősorát nélkülözte a derbin, a hazaiaknál viszont csak Benkő Mónika nem lépett pályára.

Szünet után sem változott sokat a játék képe, elszántan támadott a Hajdúböszörmény, de az Astra védelme stabilan zárt és ahogy telt az idő egyre tanácstalanabbá váltak Quirikó Vivien tanítványai. A vendégek megérezték az esélyt és a második félidő közepén Gelb Mónika adott gólpasszt Urbán Anettnak és így már 0-2 állt az eredményjelző táblán. A Bocskai Katonái szurkolótáboron semmi sem múlt, ők űzték-hajtották kedvenceiket, de hiányzott belőlük az ötlet.

Az utolsó két percben a átállt 5:4 elleni játékra a házigazda és Torma Lilla jól helyezett átlövésével sikerült is visszajönniük a meccsbe. A végszó azonban az Astráé volt, s Szabó Bogi szinte a saját kapuja előterében szerzett labdát és mintegy 36 méterről az üresen hagyott kapuba helyezte a játékszert, beállítva a végeredményt.

Meglepetés a végeredmény, de összességében megérdemelten nyertek a Bikák, mert jóval taktikusabban játszottak ellenfelüknél. Persze az eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni, továbbra is a HTE a bajnoki cím toronymagas favoritja. Rossz napot minden csapat kifoghat, s ennek a találkozónak komoly tétje nem volt, a presztízsen kívül.

Női NB I, 21. forduló

Hajdúböszörményi TE – Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls 1-3 (0-1)
Hajdúböszörmény, Bocskai István Általános Iskola, 80 néző
Játékvezetők: Takács István – Kovács Ádám – Varga György

HTE: Torma Lilla – Vígh Renáta, Pádár Anita, Bokor Adrienn, Tell Zsófia
Csere: Szekér Anita, Quirikó Vivien, Nagy Anikó Andrea, Kota Gabriella, Mogyorósi Zsuzsanna
Edző: Quirikó Vivien

Astra: Farkas Katalin Kitti – Krascsenics Petra, Godvár Katalin, Szabó Boglárka, Gelb Mónika
Csere: Rozmis Gabriella, Urbán Anett, Gimes Georgina Csilla
Edző: Dombó János

Gólszerző: Torma Lilla illetve Krascsenics Petra, Urbán Anett, Szabó Boglárka

Quirikó Vivien: - A vereség fő okában a helyzetkihasználásunkat látom. Az ilyen lehetőségeket, amik ezen a meccsen adódtak, kíméletlenül be kell rúgni. Gratulálok az Astrának!

Dombó János (Astra): - Harcos, küzdős mérkőzésen csapatként sikerült győzelmet aratnunk a bajnok otthonában. Gratulálok a lányoknak!

Krascsenics Petra (Astra): - Gratulálok az egész csapatnak. Ma megérdemelt győzelmet arattunk, mindenki szívvel-lélekkel küzdött, csapatként, egymásért, s azt gondolom ez a mérkőzés döntő faktora.

Godvár Katalin (Astra): - Egy jó iramú mérkőzésen, csapatként küzdöttünk, s azt gondolom megérdemelten hoztuk el a három pontot a hajdúböszörményi oroszlánbarlangból. Büszke vagyok az egész csapatra.

- Simonyi András -

Címkék: astra, futsal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.