Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 10. 14:11, szombat | Belföld
Forrás: mno

Az Apple egyre környezetszennyezőbb

Az Apple egyre környezetszennyezőbb

Megdöbbentő adatok az iPhone gyártójától.

Közzétette környezetszennyező „lábnyomát” a Steve Jobs alapította vállalat, 2011-re vonatkozóan. Becslésük szerint 23,1 millió tonna üvegházhatást okozó gáz szabadult fel és került a Föld légkörébe a cég működésének következtében - igaz, ennek mindössze 2 százalékát produkálták az Apple létesítményei, a teljes termelés 98 százaléka az almás termékek életciklusából (szállítás, eladás, elavulás stb.) adódott.

Közel duplázott a fenti adattal az Apple, hiszen 2010-ben még 14,8 millió tonnányi emisszióról számolt be - annak ellenére, hogy közismertek az energiafogyasztás optimalizálásának lehetőségei. Természetesen a negyedéves bevételek minden korábbit megdöntő mivolta okolható a jelentősen megnövekedett kibocsátásért. Ugyanakkor nem is az Apple-ről lenne szó, ha ne talált volna egy olyan mérőszámot a vállalat, ami kedvezőbb színben tünteti fel.

mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.