Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2015. November 30. 09:49, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Az apostoli kettős kereszt utat mutat

Az apostoli kettős kereszt utat mutat

November 29-én a hagyományokhoz hűen felállításra került a Petőfi téren az apostoli kettős kereszt.

A pódiumon álló Nagy-Magyarország jelképeként ismert crux gemina (kettős kereszt) intő jelként magasodik az ég felé, azt sugallva a lábazatánál megállóknak, hogy a boldogság nem mérhető anyagi javakban.

Az advent ünnepélyes, szeretetteljes életérzését sokan felcserélik a bevásárlási lázzal, a rohanással, az ajándékok hajszolásával, holott a legnagyobb ajándék, amit embertársunknak adhatunk, az maga az idő. Szánjunk időt szeretteinkre, adjuk a számunkra legkedvesebb embereknek önmagunkat és mutassuk meg bátran, hogy mennyire fontosak nekünk. Az adventi készülődés erről kellene, hogy szóljon mindenkinek!

Kollár László a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi vezetője köszöntőjében üdvözölte az egyházi személyeket, városunk polgármesterét Csányi Józsefet és az egybegyűlt ünneplőket. Ezt követően Kiss Ákos Jenő kíséretével az egybegyűltek elénekelték a Himnuszt, majd a Boldogasszony anyánk kezdetű régi himnuszunkat.

Az adventi keresztet Gábor és Gyula atya áldották meg ünnepi beszédüket követően, akik a Sarlós Boldogasszony és a Szent István templom képviseletében jelentek meg az eseményen.

A szervezők a jótékonysági ruhaosztáson kívül teával, zsíros kenyérrel és lilahagymával kínálták az ünnepségen megjelenteket. A zsíros kenyér legfőbb különlegessége az volt, hogy szinte még melegen érkezett a helyszínre a cipó, melyet Nemes Imre (Lapi) személyesen sütött a délelőtt folyamán. Ezenkívül a védőnői szolgálat is kitelepült az eseményre, ingyenes vércukorszint és vérnyomás mérést végeztek pavilonjukban.

A rendezvény színvonalát Varga Mihály, Manninger Lencsi, valamint Benedek Péter, Keserű Benedek, dr. Koncz Péter, Tusán Endre Dávid, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola harsona kvartettjének tagjai emelték szívmelengető előadásukkal.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:49, hétfő | Helyi

Busz és autó ütközött az 54-es főúton, két ember meghalt

Jakabszállás és Bócsa között két ember vesztette életét egy karambolban, melynek során egy éppen előzést végző személyautó ütközött egy autóbusznak, majd árokba borultak.

2024. Május 27. 10:06, hétfő | Helyi

Szentmisét tartottak városalapítóink tiszteletére

A Városalapítók hetének záró napján – május 26-án - ünnepi szentmisét mutattak be a Sarlós Boldogasszony templomban.

2024. Május 27. 08:17, hétfő | Helyi

A Móra-találkozóra elkészült a monumentális homokszobor is

Stílusosan, a harmadik alkalommal megrendezett Móra-találkozóra készült el teljes egészében a homokból megformázott, mintegy három méter magas Móra mellszobor.

2024. Május 27. 07:58, hétfő | Helyi

Több mint hétszázan neveztek a Kiskun Kupa utcai futóversenyre

Évről-évre egyre népszerűbb a Városalapítók Hete rendezvénysorozatának sporteseménye, melyet a Jogging Plus Futóklub már harmadik alkalommal Petőfi Emlékfutamként hirdetett meg.