Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 19. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: HVG

Az álláskeresők 9 pontja

Az álláskeresők 9 pontja

Már az állásinterjún is kiderülhetnek rólad azok a személyiségjegyek, melyek nagyot nyomhatnak a latba a kiválasztás során, ezért nem árt ezeket kidomborítani a beszélgetés alkalmával.

Persze nem szabad gőgösnek tűnnöd, elég, ha észben tartod, mely tulajdonságok vonzóak az állás ajánlók számára, és ennek megfelelően, a saját tapasztalataidból vett példákkal válaszolsz a kérdéseikre. Melyik lehet igaz rád az alábbi 9 tulajdonság közül? Gondold át, hogyan tudnál kitérni rá, mielőtt interjúzni mennél!

1. Önállóan gondolkozom

Bizonyos vezetők nem szeretik az önálló gondolkozókat, de ne akard az idődet rájuk pazarolni. Egy erős vezető olyan jelentkezőket keres, akiknek saját ötleteik vannak. Minden állásinterjúnál ragadd meg a lehetőséget arra, hogy elmond a véleményedet, ahelyett, hogy bebiflázott válaszokat hajtogatnál a kérdésekre. Ha azt látják, hogy ötletes ember vagy, akivel együtt lehet gondolkodni, az mindenképpen jó pont az interjún.

2. Megoldom a problémákat

Bizonyára már sok problémát oldottál meg, ahogy mindenki más is. Úgy tartják, egy gyerek, mielőtt óvodába megy, már legalább 50 ezer kisebb helyzetet oldott meg az életében, mint például a kanállal evés vagy a megfelelő forma beillesztése a lyukba. Mondj el egy történetet (lehetőleg persze ne egy gyermekkorit), ami remekül példázza problémamegoldó képességedet. Az interjún a vezető észre fogja venni, ha használod az agyad.

3. Vannak ambícióim

Ambiciózusnak lenni annyit jelent, törekszel arra, hogy egyre tapasztaltabb és erősebb legyél az életben. Szeretnél feljebb jutni a ranglétrán, saját vállalkozásba fogni, vagy valami teljesen újat kipróbálni? Egy jó munkáltató olyan embereket keres, akiknek ambíciójuk van, ezért például elmondhatod hogyan lettél HR-gyakornokból főállású személyügyi menedzser, de azt is részletezheted, hogy a megpályázott állás milyen fordulópontot jelent számodra a karrieredben.

4. Szeretek kezdeményezni

A kezdeményező munkavállalók nem várnak arra, hogy megmondják nekik, mit csináljanak. Akcióba lépnek, amikor módot találnak a cselekvésre. Az egyik legjobb módja, hogy szemléltesd ezt a tulajdonságodat az interjún, ha megkérdezed, pontosan milyen feladatok várnak rád ebben a pozícióban. A legtöbb jelentkező ezt elmulasztja megtenni, pedig ha azt mutatod, hogy már foglalkoztatott ez a kérdés, azt minden jó vezető megbecsüli.

5. Boldoggá tesz, ha új dolgokat tanulhatok

A legtöbbünk dolgozott már olyannal, aki utált új dolgokat tanulni. Bármikor úgy adódott, hogy részt kellett venni egy képzésen, ő rögtön rávágta: „Óh, nem, semmi újat! Nem szeretem a változásokat, hagy csináljam úgy, ahogy megszoktam”. A vezetők ellenben olyan embereket látnak szívesen a csapatban, akik szeretnek tanulni. Ha a szabadidődben gyakran olvasol,vagy online kurzusokra jelentkezel, esetleg az előző munkahelyeden például IT Customer Specialistként volt alkalmad továbbképzésekben részt venni, ne mulaszd el elmondani az interjún.

6. Célorientált vagyok

Ha szeretsz célokat kitűzni és véghezvinni, mindenképp jelezd ezt az interjún. Beszélj arról, miért döntötted el például, hogy a hitelek ügyintézése mellett szabadidődben lesz egy saját blogod, és hogyan toboroztál össze minél több követőt. Ne tarts a magánéleti példáktól, hiszen azok is jól tudják szemléltetni azokat a tulajdonságokat, amelyeket a munkádban is kamatoztatsz.

7. Jó csapatjátékos vagyok

Közel minden vezető el fogja neked mondani, hogy a csapatmunka mennyire fontos szempont. Légy résen, ha megkérnek,„mesélj arról, hogyan működsz egy csapatban”, és készülj a válaszra egy olyan színes sztorival, mely megmutatja, hogyan vettél részt a csapatmunkában, és milyen sikereket értetek el együtt.

8. Vállalom a felelősséget

A munkáltatók olyan embereket látnak szívesen, akik felelősséget vállalnak önmagukért és a kialakult helyzetért. Vadvízi túrákat szerveztél vagy bébiszitterkedtél nyaranta? Ne szégyelld megosztani ezeket a magánjellegű élményeket sem, hiszen sokszor pont ezek mutatják meg, hogy állsz a felelősség kérdéséhez.

9. Ismerem az erősségeimet

Az álszerénység nem túl kifizetődő egy interjún. Jó képet fest rólunk, ha tudjuk, miben vagyunk jók, ám a munkáltató nem arra kíváncsi, hogy például bérszámfejtőként ismered-e az Excelt, hanem inkább arra, miért szeretsz ezzel a programmal dolgozni, vagy hogy ezt a tudást hogyan tudod megosztani másokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.