Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2023. November 13. 13:25, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Az Alföld Quartet adott koncertet Kiskunfélegyházán

Az Alföld Quartet adott koncertet Kiskunfélegyházán

A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában tartott Vonósok Hete sorozat zárásaként az Alföld Quartet adott koncertet november 11-én.

A Vonósok Hete sorozat november 8-án, szerdán Virtuóz hangversennyel indult a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában, melyen Pusker Júlia hegedűművész koncertezett. Ezt követően pénteken jótékonysági hangversenyre várták az érdeklődőket, melyen a zeneiskola hegedűs, brácsás és gordonkás növendékei és tanárai adtak koncertet a félegyházi zeneszerető közönségnek.
Utóbbi igen nagy sikerrel zárult, szép összeget sikerült a gyerekeknek összemuzsikálni – fogalmazott Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója rövid köszöntőjében, majd kellemes időtöltést kívánt az Alföld Quartet koncertjéhez.

Az ünnepélyes bevonulást követően a quartet csellósa Szomor István köszöntötte a megjelenteket és néhány szóban bemutatta a vonósnégyest.

Alföld Quartet 2012 őszén alakult azzal a céllal, hogy a rendkívül gazdag, ám méltatlanul háttérbe szoruló kamarazenei irodalom remekeit mind szélesebb körben szólaltassák meg a Dél-Alföldi régió és távolabbi országrészek hangversenytermeiben, templomaiban, művelődési központjaiban. Az együttes 2017-ben zeneművészet kategóriában elnyerte a Békés Megyei Prima Díjat.

A szombati koncerthez kronologikusan állították össze a repertoárt. A klasszikus és romantikus darabok mellett különféle átdolgozások és filmzenék is felcsendültek. Így például hallhattunk Johann Pachelbel, Antonín Dvorak és Franz Schubert, Henry Mancini és Carlos Gardel műveiből, valamint Joseph Haydntól is, aki a vonósnégyes irodalom megteremtője volt. Munkássága mind a mai napig alapul szolgál az őt követő komponisták számára.

A vonósnégyes tagjai:
Hoffmann Ágnes - hegedű
Szomorné Budai Mariann - hegedű
Jankó Zita - brácsa
Szomor István - cselló

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 13:35, kedd | Helyi

Tippek, hogy jobban használd otthon a hűtőt

Különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonykor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja.

2023. December 05. 13:18, kedd | Helyi

Karácsonyi csomagot kapnak a nyugdíjasok Petőfiszálláson

A kifizetésre és a csomag átvételére 2023. december 5-7 között 9-12 óráig és 13-15 óráig, illetve 2023. december 8-án 9-12 óráig az önkormányzati hivatalban (Kossuth u. 8.) lesz lehetőség.

2023. December 05. 12:58, kedd | Helyi

Mire jó a Mozgáskotta?

A Magyar Mozgáskotta Módszer, mint a komplex személyiségfejlesztés, mozgásnevelés, hátránykompenzáció lehetséges alternatív programja.

2023. December 05. 08:07, kedd | Helyi

Agycsavaró matematikaverseny a PG-ben

November 30-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban megrendezésre került a már hagyományos „Agycsavaró\".